Hlavní obsah
Umění a zábava

Seriál Ulice: Evžen se mění v monstrum, Ludí v anděla. Další rodinný rozvrat na obzoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Show Jana Krause, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Vasil Fridrich hraje v seriálu Ulice postavu Luďka Voláka

To jsou věci! Evžen Šmýd v podání Martina Fingera se v seriálu Ulice mění ve zlostného cholerika, zatímco démonický manipulátor Luděk Volák, kterého ztvárňuje Vasil Fridrich, má zčistajasna andělskou tvář. Scenáristé už nejspíš nevědí kudy kam!

Článek

Že by příliv nových postav do nekonečného seriálu Ulice nepomohl? Nebo se tvůrčí tým nudí, a tak mění lidské charaktery podle toho, jak se dnes zrovna vyspal?

A takový to byl dobrák…

Zdá se totiž, že další z postav seriálu požila mnoholičný lektvar odkoukaný z Harryho Pottera. Jak jinak si totiž vysvětlit, že se z charismatického dobráka stává cholerický, nepříjemný chlapík, jehož obsesi bývalou manželkou a utrpěnou křivdou ještě posiluje současná partnerka Blanka v podání Lindy Rybové. Ta místo podpory permanentně přilévá olej do ohně a usilovně pracuje na návratu k alkoholu. Nejspíš nejen u Evžena, ale i u sebe. Martin Finger je ovšem luxusní herec, který byl nesmírně uvěřitelný jako klaďas – a je skvělý i jako záporák, v kterého se postupně mění. Jeho herecké umění ale neospravedlňuje podivné změny charakterů, které se v Ulici průběžně ději. I diváci už reagují – mírně řečeno – naštvaně: „Áááá… Zase scenáristé „předělávají“ charakter! Z gaunera je zničehonic idol, z klaďase hovado!“rozčiluje se na facebookovém profilu oblíbené mýdlové opery jedna z divaček. Není divu. Takových změn charakteru už totiž v seriálu proběhlo víc…

Vasilovi Fridrichovi rostou křídla

Nejspíš kvůli tomu, aby byla zachována rovnováha, prochází podobnou transformací i postava Luďka Voláka, nesnesitelného manipulátora, který ze své exmanželky Blanky udělal alkoholičku a ve finále ji málem dostal hrobníkovi na lopatu. Aktuálně se totiž tváří jako mílius, po nezištné (a hlavně nečekané) pomoci svému někdejšímu sokovi Evženovi, kterému dřív nemohl přijít na jméno, se zastává i Adély Gondíkové a vůbec se z něj stává anděl. Člověk by neřekl, že je taková změna u narcisistického manipulátora možná. Inu, zázraky se dějí. Minimálně v Ulici!

Z tyrana je přitroublý básník

Své by mohl o charakterových změnách vykládat i Jiří Štrébl, který ztvárňuje Miloše Knoblocha. Od dob, kdy svou malou nevlastní dceru zfackoval, a dokonce jí zašantročil psa, který mu lezl na nervy, prošel podivuhodnou proměnou. Pravdou je, že současný přitroublý zedník s IQ bramborové placky, který plodí neuvěřitelně hloupé básničky na sexy ženy, které se v jeho okolí mihnou, je divákům mnohem sympatičtější a rozhodně patří mezi postavy, které seriálu dodávají šmrnc a pohodu. Těžko říci, zda scenáristé přikročili ke změně charakteru kvůli nenávistným reakcím davu na původní negativní postavu (potažmo herce), ale v tomto případě šlo stoprocentně o změnu k lepšímu. Jiřímu Štréblovi humorná poloha vyloženě sedí!

Čáry máry s charaktery

Lidé se nemění. Naopak, jejich přirozené vlastnosti se s věkem ještě zhoršují. Ale třeba takový Lumír Nykl to nejspíš nikdy nečetl, takže mu nic nebránilo změnit se z někdejšího mafiána, který dokonce znásilnil Světlanu, v hodného troubu, který na radnici nezištně a neúplatně páchá dobro pro blaho lidstva a v osobním životě trpělivě snáší výstřelky své matky, místní drbny Nyklové. Role Václava Svobody je momentálně už delší dobu v poněkud nudné poloze. Kdoví, jestli v dohledné době neprojde opět nějakou zázračnou proměnou. V Ulici je totiž možné všechno.

A co přijde příště?

Když to tak půjde dál, možná se jednou dočkáme i toho, že se zákeřná mrcha Soňa Čechová, kterou neskutečně dobře a absolutně uvěřitelně hraje Lucie Vondráčková, změní v nadpozemskou pozitivní bytost. Ta totiž také momentálně čelí nenávistným reakcím od diváků, kteří nedokážou rozlišit postavy od herců. No, uvidíme!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz