Hlavní obsah
Zdraví

„Ezolesany“ jsou bez debaty slepice, jsou však pouhými oběťmi. Skutečné zločince hledejme jinde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: James GathanyContent Providers(s): CDC/Wikimedia Commons/Public domain

Asi každý si všiml znepokojivých zpráv o tom, jak se nám vracejí nemoci, o kterých jsme si mysleli, že jsou dávno vymýcené. Jako třeba černý kašel a záškrt, nemluvě o stále častějších epidemiích spalniček.

Článek

Ne vždycky je retro zároveň též cool. Zejména pokud jde o vážné nemoci, na které lidé skutečně umírají. Člen výboru (a expředseda) Českého spolku skeptiků Sisyfos Leoš Kyša občas žertem říká, že dětská obrna má dva největší spojence - Talibán a kalifornské biomatky. Bohužel také ty české eko-ezo-bio matky se notně činí - sice comeback obrny (která byla jako v jedné z prvních zemí světa zcela vymýcena právě v Československu) se jim zatím nepovedl, ale jiných výrazných úspěchů, díky kterým svým kalifornským soudružkám nemusejí až tak závidět, na svém kontě už také pár mají.

Občasné (naštěstí zatím pouze lokální) epidemie spalniček nebo zarděnek na našem území čas od času propuknou. A pokud si někdo myslí, že spalničky, zarděnky, příušnice nebo plané neštovice jsou „banální běžné nemoci“, které „nikomu neublíží“, tak by si měl aspoň na YouTube poslechnout nějakou popularizační přednášku, aby zjistil, jak se mýlí. I tyto „banální nemoci“ totiž umějí zabíjet - např. o některých slavných „morových epidemiích“ starověku se dnešní historici domnívají, že šlo právě o epidemie spalniček. Za ta staletí, co se naši předkové se spalničkami běžně setkávali, jsme proti nim přece jen odolnější, navíc dnešní moderní medicína je také o něčem jiném než lékařství v době Hippokrata a Galéna, takže už nezemře třetina nakažených, ale „pouhý“ zlomek procenta.

Ale i pokud má nakažené dítě s oslabenou imunitou (které tím pádem právě kvůli svému zdravotnímu stavu očkováno být nemohlo) to „štěstí“, že zrovna neumře, může si odnést po prodělání „banální dětské nemoci“ dosti nehezké doživotní zdravotní následky. U příušnic je to např. nedoslýchavost nebo dokonce hluchota. A to se vyplatí!

Dokonce i v případě, že nemoc proběhne vcelku v pohodě a trvalé následky s sebou nenese, není to nic příjemného. Spalničky třeba mají tu nehezkou schopnost, že dokážou v organismu kompletně vymazat imunitní paměť (a to jak tu získanou očkováním, tak i tu, která byla získána proděláním nemocí) - takže následujících několik let bude dítě dosti pravidelně postonávat a tím si vymazanou imunitu pracně znovu budovat. Taky moc fajn.

Dokonce i relativně „neškodné“ plané neštovice, které opravdu mají v dnešní době smrtnost „nula celá nic nic“ a největší nepříjemností pro nakažené dítě je, že vřídky neuvěřitelně svědí, se mohou v dospělosti ne zrovna příjemně projevit. Prakticky každý, kdo proti planým neštovicím nebyl očkován, ale získal proti nim imunitu jejich proděláním, dříve nebo později bude mít pásový opar. Stačí stres, nevyspání, cesta přes několik časových pásem… a je tam. A ten, kdo pásový opar měl, jistě potvrdí, že rozhodně nejde o nic příjemného.

Nejnovějším „majstrštychem“ českých a evropských ezolesan je však návrat nikoli krále, ale černého kašle a záškrtu, na které se dokonce už i začalo umírat. Opravdu gratulky.

Co nás čeká příště? Malárie, spavá nemoc nebo žlutá zimnice? Vzhledem ke změně klimatu je jenom otázkou času, kdy nějaký ten hmyz zmíněné nemoci přenášející se dostane i sem k nám do střední Evropy. Nebo máme zájem raději o něco „tradičnějšího“? Třeba taková epidemie vztekliny by byla strašně fajn - přičemž počty cvoků, kteří odmítají nechat naočkovat své pejsky a kočičky, mezi našimi spoluobčany také rostou.

Některé ezo-eko-bio slípky ohrožují smrtí jenom svoje dítě - jako třeba ta naprosto neuvěřitelná osoba s IQ pokojové teploty, která nechala svou dceru provozovat jezdecký sport (!!!), ale odmítla ji nechat očkovat proti tetanu, ba dokonce i když se ta holka na jízdárně zranila, odmítla ji nechat proti tetanu naočkovat. Měla štěstí - ne teda ta osoba, která si z nějakého nepochopitelného důvodu říká „matka“, ale ta ubohá dívčina, která opravdu nemůže za to, že její matka je hloupější než vypnutá automatická pračka - protože tetanus nedostala. Její anděl strážný se asi hodně nalítal.

Podobné „takymatky“ by si za svůj postoj asi zasloužily trestní stíhání v případě, kdyby se jejich dítěti něco stalo - jasné ublížení na zdraví z nedbalosti (přesněji z blbosti). Možná dokonce i týrání svěřené osoby, protože i pokud to dítě přežije zcela bez následků, to, co si zažije, bych tedy nikomu nepřála - vygooglete si obrázky, jak vypadá tetanus. Ovšem pokud tato „momentálně zavostalá“ individua ohrožují též cizí lidi, a jak děti, tak i dospělé, už je to tedy úplně „jiný level“. Zde se podle mého názoru jedná o jasné obecné ohrožení.

Všechny tyto „matky“ mají nejspíš intelekt orangutana po lobotomii, ale ty největší viníky je třeba hledat někde zcela jinde. Jedná se o individua, která sice - asi nějakým omylem - mají lékařský diplom, ale na svůj promoční slib, jakož i na hlavní Hippokratovu zásadu „především neuškodit“, dávno zapomněla. Že ve svých „ordinacích“ důvěřivé hejly oškubávají za služby jako je zapichování jehliček, točení virgulí nebo „radiofrekvence“, které zcela prokazatelně mají „účinky“ maximálně jako placebo, případně si účtují tisíce za cukrové kuličky a destilovanou vodu, kterým říkají „homeopatické léky“, to nám může být vcelku jedno. Kdo je tak hloupý, že za podobné krávoviny ty tisíce platí, ten má asi zbytečně moc peněz.

Horší je, pokud tito rádoby lékaři - ve spolupráci s kohortou „léčitelů“, specializovanými weby, videy, podcasty, diskusními fóry a facebookovými skupinami - přesvědčují své nebohé pacienty, aby se „léčili“ věcmi prokazatelně zdraví škodlivými, např. chlorovými směsemi určenými k čištění bazénů, v případě onkologických onemocnění odmítali ozařování i chemoterapii a podobné bullšity. Mezi jejich „dobré rady“ bohužel také patří nabádání matek, aby odmítaly očkování svých dětí.

Nejhorší je, že takových pseudolékařů je v naší zemi poměrně hodně, tou asi největší „mediální hvězdou“ - a tudíž nejnebezpečnější osobou z hlediska obecného ohrožení naší společnosti, je jistá MUDr. Ludmila Eleková. A tomu všemu pak ještě sekundují a ty ezo-matky, kterým přece jen zbytky rozumu neutekly někam do lesa, proti očkování doslovně štvou stupidní spolky jako ROZALIO.

Všichni tito „lékaři“, léčitelé i „občanská sdružení“ omílají jako mantru dávno vyvrácené nesmysly o tom, jak očkování způsobuje autismus. Případně jiné pavědecké bludy, kterým nejedna citlivá maminka může podlehnout. Jestli by tedy měl být někdo opravdu velmi citelně postihován, neměly by to být v prvé řadě tyto ezo-eko-bio matky, které se pouze nechaly ovlivnit a zmanipulovat („zblbnout“), ale hlavně ti, kteří je manipulují a blbnou jim hlavy. Ještě ke všemu když valná většina z nich to rozhodně nedělá z pouhé „blbosti“ (byť v takto vážné věci by ani blbost neměla být „omluvou“), ale zcela sprostě a cynicky pouze pro svůj zisk.

Mimochodem, milé maminky, i kdyby náhodou očkování autismus způsobovalo - jako že jej nezpůsobuje, není přece jen lepší mít dítě autistické než mrtvé? Jen se tak ptám.

Další zdroje:

https://odbornost.avenier.cz/cz/spalnicky-nejen-v-crjako-reemergentni-infekce

https://www.drmax.cz/clanky/zardenky-priznaky-lecba-a-ockovani

https://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2008/06/03.pdf

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz