Hlavní obsah
Seberozvoj

Jsem introvert. Jak to napravit?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Za každé situace buďte sami sebou a nejděte proti své přirozenosti.

Článek

Zvedněte ruku, pokud jste někdy cítili potřebu změny nebo nápravy sebe sama, abyste zapadli a uspěli. Když jsme vyrůstali, bylo nám řečeno, že jsme „příliš potichu“ nebo že „musíme více mluvit“. Pak není divu, že se srovnáváme s našimi extrovertními vrstevníky a divíme se, jak je možné, že jim jde (v našich očích) vše tak snadno.

Je s námi snad něco v nepořádku?!

Není a nemusíme být „napraveni“. Introverze není vada nebo nedostatek, který lze nebo je potřeba odstranit. Je to základní povahový rys osobnosti. Přestaňme odporovat našim introvertním rysům a hledejme společně zdravé způsoby, jak být svůj a kvalitně žít v tomto hlasitém světě.

Koneckonců, je opravdu jen málo lidí, kterým jde vše hned a bez problémů. Extroverti také někdy bojují sami se sebou. Všichni jsme jedineční, jen se musíme hlavně naučit být sami sobě oporou a respektovat se.

Neztrácejte čas a energii vynuceným chováním, které je proti vaší přirozené povaze. Nepretvařujte se.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám