Hlavní obsah
Seberozvoj

Zamilujte si sólo cestování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ibrahim Rifath / Unsplash.com

Cestování na vlastní pěst přináší pozitiva nejen pro vaši duševní pohodu, ale dokonce může mít i dopad na zlepšení vašich vztahů s ostatními.

Článek

Na sólo cestování je něco velmi osvobozujícího, život měnícího a vzrušujícího. Čas, který strávíte bez lidí, vás naučí cennou věc - jak být sám sobě nejlepším přítelem. Nikdy nebudete litovat času, který jste strávili cestováním a poznáním sama sebe.

Pro někoho je přirozené užívat si sólový výlet, pro někoho děsivé a mimo komfortní zónu. Výhody však daleko převažují nad nevýhodami. Naučíte se činit vlastní rozhodnutí, zlepšíte se v řešení problémů a stanete se více nezávislými. Budete mít čas přemýšlet a  užívat si vlastní společnosti.

Vyraž za dobrodružstvím. Jedině tak poznáš, kam doopravdy patříš.
Sue Fitzmaurice

Myslíte, že sólo cestování není pro vás? Zde je několik důvodů, proč byste do toho měli jít.

  • Maximální svoboda. Všechno bude jen o vás, vašich prioritách a dosažení vlastních cílů.
  • Seznamíte se s novými lidmi, poznáte jiné kultury a získáte nenahraditelné životní zkušenosti.
  • Odhalíte svoji identitu a uvědomíte si, že nepotřebujete někoho jiného, abyste se cítili jako kompletní bytost.
  • Podpoříte své duševní i fyzické zdraví. Samota je lék pro duši a v tomto případě může pomoci zvládnout úzkost a stres.
  • Rozvíjení sociálních dovedností. Můžete se spolehnout pouze na sebe, takže se rychle naučíte, jak zahájit konverzaci, vyřešit problémy a celkově si zlepšíte komunikační dovednosti.
  • Cestování na vlastní pěst je ideální příležitostí pro výuku a doplnění mezer v cizím jazyce. Nikde jinde se nenaučíte tak dobře konverzovat.
  • Odpojení se od technologií. Prakticky neustále žijeme v online světě. Místa s nekvalitním (nebo žádným) připojením vás přenesou zpátky do světa, kde budete v kontaktu jen s přírodou.
  • Přehled o rozpočtu. Když žijete životem osamělého "batůžkáře", téma financí je důležité a právě tento čas vás naučí hospodařit s penězi velmi dobře.

Máte vlastní zkušenost? Co konkrétně vám dal sólo trip? Dejte vědět do komentářů.

Anketa

Cestujete sami na vlastní pěst?
Jasně, miluju to.
57,1 %
Láká mě to, chci to vyzkoušet.
25 %
Zkusil/a jsem a nelíbilo se mi to.
0 %
Nic pro mě, potřebuju společnost.
17,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 28 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz