Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Jak poznám, že je ten pravý/ta pravá?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdy bývá velmi obtížné přijít na to, jestli ten, s kým zrovna jsme, je opravdu to, co hledáme, ale existují signály, které nám mohou napovědět.

Článek

Některé ze signálu lze poznat už na začátku, ještě dříve, než se pustíte do vážnějšího vztahu.

Jeho/její doteky a polibky by vám měly být příjemné. Pokud nejsou, což se může stát, pak se do toho vztahu ani nepouštějte. Je to první signál, který vám může napovědět, jestli se k sobě hodíte nebo ne. Člověk sám si to neuvědomuje, ale při dotecích mozek zpracovává informace o druhé osobě, které se k němu dostávají.

Vždy si pamatujte, že nezáleží na tom, co vám druhá osoba říká. Dokud o tom jen mluví, jsou to plané sliby. Spíše se zaměřujte na to, jak se chová a co dělá. Třeba vám bude tvrdit, že nepije, ale na první rande vás pozve do hospody, kde od něj/ní uslyšíte, že si občas dá (otázka ale je, co u něj/ní znamená občas).

Pokud je příliš hr na vztah, zbystřete!

Vy ještě nemusíte být rozhodnutí a on/a už s vámi plánuje svatbu, děti a kde budete žít. To může mít dva důvody: buď mu/ji nejde o vás, ale o vaše peníze, nebo je zoufalý/á a myslí si, že když nezakročí hned, tak mu/ji utečete (což byste v obou případech měli udělat).

Pokud si nejste jisti, jestli je ten/ta pravý/á, pak to nejlépe poznáte, když se sestěhujete. Každý budete mít jiné návyky, jiné zvyklosti a rituály - otázka je, jestli se zharmonizujete, nebo si začnete překážet a začnou vám návyky toho druhého vadit.

Vaše představy o čemkoliv, by měly být přinejmenším podobné. Ne vždy se na všem shodnete, ale na těch důležitých věcech byste se shodnout měli. Například na tom, jestli budete žít ve městě nebo na venkově, jestli v domě nebo na bytě… V takových věcech nedělejte kompromisy a už vůbec neustupujte, protože i taková zdánlivě „blbost“ může vést k rozchodu, nebo minimálně k tomu, že budete nešťastní.

Změna by měla být přirozená

Váš protějšek by se vás neměl snažit změnit a ani vy byste se ho/ji neměli snažit změnit. Pokud budete mít potřebu měnit vlastnosti, vzhled nebo cokoliv na svém partnerovi/partnerce, pak on/ona není to, co hledáte. Tak stejně pokud i váš partner/partnerka se vás bude snažit změnit, pak to znamená, že s vámi není spokojený/á a očekává něco jiného, než co jste schopní jemu/ji dát.

Lidé se v průběhu života mění, ale ty změny přicházejí samovolně, přirozeně, protože prostě člověk chce, a ne z donucení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám