Hlavní obsah

Co o vás můžou prozradit vaše oči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jste možná slyšeli, že oči jsou bránou do duše a člověku mohou prozradit mnohé…

Článek

Lidé s modrýma očima dokáží rychleji spalovat alkohol.

Jestliže máte hnědé oči, i vaše děti budou mít hnědé oči, a to bez ohledu na to, jakou barvu očí má váš/e partner/ka.

Pokud se někomu nedíváte přímo do očí, když s ním mluvíte, tak to nemusí vždy znamenat, že neříkáte pravdu. Pro introverty bývá nepříjemný pohled do očí a mají problém ho vydržet. Naopak extrovertům pohled do očí nedělá vůbec žádný problém, protože je to pro ně zcela přirozené.

Oči mohou být jasné a zářivé, což signalizuje nadšení, zájem nebo štěstí. Naopak matné oči mohou signalizovat únavu, stres nebo smutek.

Rozšiřování zornic může být známkou zájmu nebo vzrušení. Například při vidění něčeho zajímavého nebo při interakci s atraktivní osobou se zornice mohou rozšířit.

Mračení obočí může signalizovat zlost, nesouhlas nebo zamyšlení. Lidé mohou mračit obočí, když se snaží porozumět nebo vyjádřit své pocity.

Rychlé pohyby očí, jako je odvracení pohledu nebo skenování okolí, mohou naznačovat nervozitu nebo nejistotu. Také mohou signalizovat, že člověk hledá informace nebo je rozptýlen.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám