Hlavní obsah
Rodina a děti

Zamčené školy a znásilněné malé holčičky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Eloise/Ideogram

Tento článek je reakcí na diskuzi k článku „Utěšoval plačící dívku před zamčenou školou. V křoví ji pak znásilnil a dal jí padesát korun“ (Novinky.cz, 17. 10. 2024).

Článek

Článek konstatuje, že nějaký pán vylákal do křoví malou dívenku, kde ji donutil, aby ho uspokojila, a to pod záminkou, že jí pomůže dostat se do zamčené školy. Dočítáme se, že soud viníka potrestal, ale nedočítáme se nic o tom, proč byla škola zamčená, a tudíž malé dívence nepřístupná, když je placená z našich daní, a tedy i z daní rodičů dívenky, kteří se jistě a právem domnívali, že jejich dcera je v době povinné školní výuky v bezpečí.

Většina diskutujících řešila motivaci obžalovaného a předháněla se v návrzích na způsoby potrestání viníka - od sexuální léčby, přes doživotní Valdice pro hrdelní zločince až po trest smrti. Našlo se jen pár jedinců, kteří správně poukázali na zamčenou školu. Ti byli po zásluze pranýřováni a poučeni o tom, že škola je zavřená právě kvůli takovým individuím, a že za svůj pozdní příchod a následné potíže si může dívenka sama, případně její rodiče.

Tak zaprvé. Ne každý rodič pracuje od devíti, aby měl možnost vypravit své děti, neřkuli je odvézt do školy. A děti jsou děti a někdy jim to trvá déle. Většina žen nechodí do práce, aby se „realizovala“, jak nám namlouvají dobře placené militantní feministky z neziskových organizací, které samy rozhodně v šest ráno z domova neodchází. Většina žen chodí do práce, aby vydělala potřebné peníze, takže i kdyby jim někdo nabídl částečný úvazek, což se obvykle nestává, nemohly by si ho dovolit.

Zadruhé, kdo ručí za to, že včas vypravené dítě také včas nastoupí do tramvaje, když celou linku zastaví nehoda na trati nebo výpadek proudu? Kolik dětí bydlí do sta metrů od školy?

A konečně zatřetí, většina dětí má jen minimální zpoždění do pěti minut. A to je ten hlavní důvod poťouchle zamčených škol. Ono totiž nelze jen tak udělit třídní důtku za to, že dítě nabralo jednou padesát vteřin zpoždění, jednou tři minuty a jednou dvě. A náš školní systém je přece založen na represích, ne? Pořádek musí být, i na ty nejmenší. To je mantra našeho vzdělávacího systému.

Jak to uděláme, abychom i za tak mírná, nepodstatná zpoždění mohli udělit kázeňský postih? No zamkneme přesně v 8.00.00 školu až do 8.15.00. Opozdilci budou muset počkat před školou těch 15 minut a jejich trojí zpoždění rázem nabyde - 45 minut!, což už je jedna zameškaná neomluvená vyučovací hodina. Sama jsem zažila, že mně a mému dítěti přibouchla učitelka před nosem dveře do chodby. Ještě kvůli tomu přichvátla, aby u nich byla první. Ač byly dveře prosklené, předstírala, že nás nevidí.

Ředitelnami se rozlévá pocit vítězství nad těmi opožděnými „spratky“. Jejich uvažování je totiž stejné jako těch, kteří se zúčastnili diskuze pod tímto článkem: Dívenka si za to může sama, případně její rodiče. A my tu nejsme od toho, abychom byli vstřícní, ale abychom byli přísní. Jedině tak vychováme ta správná ustrašená poslušná individua, zvyklá, že systém na ně kašle a jen po nich něco chce. Vzornou docházku. Vzorné placení daní a sociálních a zdravotních odvodů. Ale chceš do důchodu? Zvedli jsme ti to tak, že se toho nedožiješ. Potřebuješ drahou léčbu? Zaplať si ji sám.

Zpožděné dítě běží zběsile do školy, desetikilová aktovka se mu komíhá na zádech, stihne to, uřícené se posadí do lavice a honem vytáhne penál. Zvoní. Dítě má z běhu žízeň, ale pít po zvonění se neodvažuje. Čeká.

Pan učitel přichází do třídy s pětiminutovým zpožděním. Zdržel se uzavíráním sázky s ostatními kolegy, komu dnes vrátná nebo školník zadrží žáky.

Anketa

Zamyká se škola Vašeho dítěte mezi osmou a čtvrt na devět?
Ano
100 %
Ne
0 %
Celkem hlasovali 2 čtenáři.

Jestli se Vám článek líbil, zaklikněte +sledovat pod mým jménem Eloise na začátku článku. Uděláte mi radost.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám