Hlavní obsah
Lidé a společnost

Narodila se s extrémně vzácným defektem obličeje, přesto se Němka Ilka Brühl stala modelkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ismael Sánchez/Pexels

ilustrační foto

Krása je subjektivní záležitost, a tak může být každý svým způsobem krásný. Dnes modelky stále častěji boří standardy krásy. Své o tom ví dnes již jednatřicetiletá žena z Německa, která se narodila s extrémně vzácným defektem obličeje.

Článek

V dětství si prošla šikanou

Němka Ilka Brühl se narodila s obličejovým rozštěpem, malformací nosu, čela a očí, kvůli kterým se odlišovala od ostatních dětí již od narození. Kromě toho se jí nevytvořily správně nosní dýchací cesty, kvůli čemuž měla potíže s dýcháním, a na pravém oku jí chyběl slzný kanálek, kvůli čemuž si musela neustále zvlhčovat oko kapkami. Ostatní děti se jí posmívaly, šikanovaly ji a označovaly za čarodějnici. Stáhla se proto do ústraní a její sebevědomí velmi utrpělo. Naštěstí měla po svém boku milující rodiče a sestru, kteří ji vždy podporovali. Po nesčetných operacích začala pracovat na svém sebevědomí a naučila se milovat svůj vzhled takový, jaký je.

Stala se z ní velmi výjimečná modelka

Ilka nezůstala jen u svého sebevědomí, ale snaží se také motivovat ostatní lidi k sebelásce. V roce 2016 začala pózovat pro některé ze svých přátel fotografů a fotky měly velký úspěch. Poté, co sklidila vlnu pozitivní odezvy, se stále více nebála ukázat světu taková, jaká je. Svoji trnitou cestu k vyššímu sebevědomí pak popsala v knize Anders schön: Wie ich lernte, mich selbst zu lieben (Krásná jinak: Jak jsem se naučila mít ráda sama sebe), která vyšla v roce 2021, a ze svého výjimečného vzhledu udělala svoji obchodní značku. V knize se nijak nelituje, ale snaží se popsat své myšlenky v dobách, kdy bylo její sebevědomí na bodu mrazu, i v dobách, kdy o sobě přestávala pochybovat. Sama se považuje za velkou optimistku a snílka, který chce udělat ze světa lepší místo.

Dočkala se štěstí v osobním i pracovním životě

Od roku 2020 pracuje Ilka jako ilustrátorka na volné noze a také se věnuje psaní dalších knih. Kromě své autobiografie napsala i knihu pro děti Die Plagegeister und der weiße Löwe (Škůdci a bílý lev) a také obrázkovou knihu pro děti Milo – der Naschkater (Milo - Mlsoun). Psaním knih si tak splnila svůj dětský sen. Svoji tvorbu propaguje mimo jiné i na svém profilu na Instagramu, kde má přes 17 tisíc sledujících. Štěstí se však nedočkala pouze po profesní stránce. V lednu letošního roku se na Instagramu pochlubila narozením dcery, kterou má se svým milujícím partnerem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz