Hlavní obsah

Nejsem muž ani žena, ale kůň. Medializované hledání vlastní identity negativně ovlivňuje děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Alexas Fotos/Pexels

Dřív to bylo jednoduché. Děti vyrůstaly ve světě, kde byly pouze dvě pohlaví a maximálně mohly v dospělosti zjistit, že preferují opačné, stejné nebo zkrátka obě pohlaví. Dnes je ale trendem vymýšlet stále nové pohlaví a sexuality.

Článek

Genderová identita se stala mocným nástrojem celebrit a influencerů

Tzv. genderová identita vlastně udává, zda se člověk cítí být mužem nebo ženou. Nebo ničím z toho, pak jsou to nebinární osoby. S nebinárními celebritami se ostatně poslední dobou roztrhl pytel. Dost často se přitom jedná o vyhořelé hvězdy, které svým „šokujícím“ prohlášením o vlastní nebinární identitě znovu přitáhnou pozornost médií. A nejspíš tak činí i mnoho influencerů, jelikož jde o snadný způsob získání extra pozornosti, který nelze nijak vyvrátit ani potvrdit. Tím netvrdím, že se tak skutečně někdo nemůže cítit. Napříč lidskými dějinami bylo mnoho lidí, kteří se neztotožňovali se svým pohlavím nebo s žádným. Jen to buď neměli potřebu sdělovat celému světu, nebo k tomu neměli prostředky, jako jsou média a sociální sítě. Dětem tak neměnily jejich vzory identitu každý rok a nejspíš se neobjevovaly případy, že se někdo necítí jako muž ani žena, protože je ve skutečnosti mimozemšťan nebo třeba kůň. Objevily se i případy, kdy si velmi mladý člověk nechal změnit pohlaví, aby o pár let později přišel na to, že toho vlastně lituje a nechal se pracně přeoperovat zpátky (tedy v rámci možností, jelikož některé změny jsou nevratné). U těchto případů se krásně projevilo, že člověk v průběhu dospívání teprve dozrává a nevratné změny by měl pečlivě zvážit již jako mentálně plně vyzrálý jedinec.

Sexuální orientace jako jeden velký chaos

Kromě identity se roztrhl pytel i s různými sexuálními orientacemi. Například takový pansexuál si nevybírá na základě pohlaví, ale osobnosti. Dřív by se tato orientace nejspíš jmenovala bisexualita, ale to prý není správné označení už kvůli tomu, že nezahrnuje právě nebinární jedince. Pak jsou tu například skoliosexuálové, kteří preferují lidi, u kterých není pohlaví na první pohled rozpoznatelné. Své pojmenování si dokonce našli i lidé, kteří prostě jen preferují inteligentní jedince – sapiosexuálové. Člověk, který miluje sám sebe a sexuálně sám sebe přitahuje je zase autosexuál. A takových sexualit je mnoho. Skoro se zdá, že být heterosexuálem, homosexuálem či bisexuálem je v dnešním světě neuvěřitelně nudné a trapné. Rozhodně alespoň pro celebrity, které svoji sexualitu často mění nebo se přihlásí k nějaké nově objevené. Nejhorší na tom však je, že toto chování se začíná považovat za standard a nové generace tak vyrůstají ve světě chaosu, kdy děti rodí muži, kteří bývali ženami, muži si nechávají své přirození, ale zároveň zvětšit prsa a lidé se vdávají za nafukovací panny nebo dokonce kamenné mosty.

Proti gustu…

Každý má pochopitelně právo na to cítit se jako cokoliv chce, pokud tím nějak neohrožuje společnost, a také být přitahován kým chce, pokud tím nepřekračuje hranice zákona nebo zdravého rozumu. Dle mého názoru by však měly tyto informace zůstávat soukromé či v rámci rodiny, rozhodně by neměly být stále omílány či glorifikovány médii, jelikož to v budoucnu může významně narušit integritu lidstva kvůli chaosu, který to vnáší do identit a sexualit nových generací.

Zdroj: Autorský článek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz