Hlavní obsah
Rodina a děti

Spojenectví mezi sourozenci: Když rodinné vazby přinášejí větší sílu než hádky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Pixabay (White77)

Ačkoliv si sourozenci mohou občas vyměnit ostrá slova, mohou si být také velmi blízcí. V tomto článku se podíváme na to, jak významnými spojenci mohou sourozenci být a jak si mohou navzájem pomoci.

Článek

Sourozenci si mohou poskytnout emocionální podporu

Sourozenci si mohou být velkou oporou v obtížných časech. Když někdo z rodiny zemře, nebo se rodina potýká s těžkými problémy, sourozenci se mohou navzájem podporovat a poskytovat si emocionální oporu. Navíc, když jeden z sourozenců prochází náročným obdobím, druhý sourozenec mu může poskytnout pomocnou ruku a poskytnout mu potřebnou podporu.

Sourozenci se mohou naučit spolupracovat

Sourozenci často tráví hodně času spolu, což jim umožňuje naučit se spolupracovat a komunikovat s ostatními lidmi. Společné hry a aktivity k tomu mohou být skvělým způsobem. Díky tomu, že sourozenci jsou nuceni najít společnou řeč a řešit problémy, naučí se, jak se chovat v různých situacích a jak s druhými lidmi dobře vycházet.

Sourozenci mohou mít podobné zájmy

Sourozenci, kteří si jsou věkově blízcí, mohou mít podobné zájmy a záliby. Tento společný zájem může být skvělým způsobem, jak se spojit a trávit spolu kvalitní čas. Sourozenci mohou sdílet své zájmy a učit se od sebe navzájem nové věci. Můžou také podporovat jeden druhého v jejich zájmech a pomáhat si navzájem rozvíjet své dovednosti.

Sourozenci mohou být silnými spojenci v dospělosti

I když se sourozenci často dostávají do sporů v dětství, mohou se v dospělosti stát velmi blízkými přáteli. Sourozenci, kteří se znají celý život, si mohou mít hodně co vyprávět, což je může spojovat. Mohou si být oporou v dospělosti, když se potýkají s různými problémy, jako jsou vztahy, kariéra, rodina a další.

Sourozenci si mohou poskytnout praktickou pomoc

Sourozenci mohou být nápomocní, když potřebujete praktickou pomoc. Mohou například hlídat vaše děti, když náhle potřebujete někam odjet, pomoci vám s úpravou domu nebo poskytnout jinou praktickou pomoc. Pokud jsou si sourozenci blízcí a mají společné zájmy, mohou si pomáhat v různých oblastech života.

Starší sourozenci mohou být vzorem pro své mladší sourozence a pomáhat jim v rozvoji

Mladší sourozenec se může učit od svých starších sourozenců, jak se chovat, jak řešit problémy a jak se postavit k různým situacím. Starší sourozenec může být pro mladšího sourozence nejen vzorem, ale také oporou a rádcem.

Sourozenci mohou být dobří spiklenci

Přiznejme si to, všichni jsme se někdy cítili jako tyranizovaní teenageři, kteří potřebují vzpouru proti svým rodičům. A co je nejlepší způsob, jak porazit tyto „nepřátele“? Samozřejmě - sourozenecké spiknutí!

Ať už se snaží rodiče omezit vaši svobodu, vaše oblíbené jídlo už není součástí rodinného menu nebo vás donutí jít spát v 9 večer, je tu vždycky někdo, na koho se můžete obrátit. Ano, vaši sourozenci!

Sourozenecké spiknutí může mít mnoho podob - od tajných rozhovorů o vašich rodičích, přes tajnou dohodu o pozdním návratu domů, až po úplné popírání vlastní existence, když vás rodiče shánějí po celém domě.

Ale jak vlastně ke spiknutí dochází? Je to jednoduché. Tím, že se sourozenci začnou více přátelit. Začnou spolu trávit více času a hledat společné zájmy. Pokud sourozenci mají stejný cíl, budou mnohem silnější.

I když se sourozenci občas hádají, mohou být také velmi blízcí a silní spojenci. Mohou sdílet své zájmy a zážitky a být si oporou v dospělosti. Je důležité si uvědomit, že sourozenecké spojenectví vyžaduje úsilí a čas, ale má potenciál poskytnout mnoho výhod.

Anketa

Máte se sourozenci silné pozitivní pouto i v dospělosti?
Ano
67,4 %
Ne
32,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 187 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz