Hlavní obsah
Finance

Máme víc eur, než se fyzicky vejde na území ČR

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Euro v Česku

Václav Klaus a Dmitrij Medveděv

V roce 2010 se na Pražském hradě konala řada schůzek a mnohé přinesly zajímavé příběhy.

Článek

Václava Klause staršího nemusíme příliš představovat. Bývalý český premiér, prezident a ministr financí, který dovedl naši zemi do NATO, a i do EU, tedy do západních struktur, které ovšem na sklonku své vrcholné politické kariéry začal velmi silně kritizovat a tyto jeho názory dosud v mnohém rezonují mezi českou veřejností.

Dmitrij Medveděv už není tolik známý. Jedná se ovšem o bývalého ruského prezidenta a předsedu vlády. Kdysi vrcholný liberální politik nyní prosazující svrhávání atomových bomb na evropská města.

V době, kdy oba pánové byli prezidenty svých zemí se v Praze roku 2010 konala schůzka představitelů USA a Ruské federace k podpisu nové smlouvy o jaderném odzbrojení. Zároveň se jednalo o období, kdy Ruská centrální banka uvažovala o rozmělnění svých devizových rezerv do více měn než pouze do amerického dolaru. Toho Václav Klaus využil a začal při hovoru s Medveděvem vychvalovat, jak je česká měna silná, stabilní a má velkou budoucnost, na rozdíl od eura. Dmitrij Medveděv ovšem pouze suše odvětil, že oni (Ruská federace) mají eur víc, než se fyzicky vejde na území ČR.

Ruská centrální banka si nakonec překvapivě zvolila jako další měnu euro. I stát, který proti nám vede minimálně hybridní válku, si vybere euro. Je to pouze náhoda?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz