Hlavní obsah
Lidé a společnost

Lucie Borhyová: krásou poprvé oslnila v béžových šatech v 16 letech na Václaváku, nazpívala i singl

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Vytvořeno generátorem umělé inteligence Deeply

Obrázek je ilustrační

Není fanda plastických úprav, nazpívala vánoční singl a její syn umí plynule řecky. O životě Lucie Borhyové se toho moc neví, soukromí si střeží. Z toho, co ale sama prozradila, je zřejmé, že má velmi zajímavý život.

Článek

Lucie Borhyová je pozoruhodná osoba, jejíž klon byste mezi lidmi jen těžko hledali. Krásná, věčně usměvavá, milá. Jednu z nejoblíbenějších moderátorek současnosti známe především z televizních obrazovek. Příležitost od televize Nova dokonale využila, a tak od srpna 1999 zdobí večerní vysílání Televizních zpráv po boku Reye Korantenga. Život Lucie by rozhodně stál za vydání životopisné knihy. Její příběh totiž sahá daleko za moderátorské křeslo v natáčecím studiu.

Kariéra moderátorky

Téměř v každém z rozhovorů, který Borhyová poskytuje, dostává otázku na svůj začátek na Nově. Jejím pracovním cílem přitom nikdy nebylo stát se moderátorkou. Sama přiznává, že jen během studií potřebovala razítko do indexu, a tak se vydala do nejbližší televize, která sídlila hned za rohem. Na recepci nechala životopis a po 14 dnech ji jeden telefonát nasměroval pracovní kariéru. „Máme o Vás zájem,“ tenkrát zaznělo. A z původně pomocné redaktorky už to byl jen krůček k tomu dostat se k moderování zpráv.

Sympatické je, že Borhyová tento začátek kariéry hodnotí opravdu pokorně. Bez nějakého vyzdvihování sebe, frází o sebevypracování se atp. V podcastu Extra Host k začátku na Nově prozradila: „To znamená, že to byla taková opravdu náhoda, nebo spíš to, že jsem byla ve správný čas na správném místě.“

Vlastní vánoční singl s 200 tisíci zhlédnutí

Lucie miluje zpěv. Důkazem je i její splněné přání vydat někdy vlastní písničku. Vánoční singl Splněná přání spatřil světlo světa předminulý rok. A přestože je Lucie patrně více moderátorka než zpěvačka, píseň i tak působí milým a láskyplným dojmem. Soudě dle komentářů si navíc Lucie za klip i samotný výkon zasluhuje pochvalu. Zajímavostí je, že v klipu zpívají i její děti, byť v něm přímo nevystupují. To si Borhyová nepřála. Rodinné soukromí si totiž velmi bedlivě střeží a jak sama říká, nechá rozhodnutí na vlastních dětech, zda a jak budou chtít jednou ve veřejném prostoru vystupovat.

Podobnost s Reyem Korantengem

Často se říká, že když spolu dva lidé tráví mnoho času, stávají se vzájemně podobnými. Osobně musím říct, že u moderátorské dvojice Koranteng – Borhyová to platí dvojnásob. Jejich kamarádství trvá déle než některá manželství, jak oba vtipně komentují. V některých projevech Lucie tak můžeme vnímat až jistou kopii Korantenga, který je velmi čestný, chová se vždy slušně, nemluví sprostě a neprovedl v životě snad žádnou vylomeninu. Oba také často používají v nadsázce stejný fór, že čekají, až jim někdy přestane v budově Novy fungovat vstupní kartička (s odkazem na to, že už v televizi pracují spoustu let).

Borhyová sebe v medailonku na Nově hodnotí podobně kladně, jak známe i Reye. „Žiju takovým jako čestným způsobem života, takže se nemám asi za co stydět. Nedělám žádný věci, který by byly takový, že bych si řekla, neměla bych být veřejně známá.“ A pokud se jí naprosto výjimečně stane, že se některému vulgarismu třeba před dětmi během řízení auta neubrání, komentuje to pak hned slovy: „Pardon, pardon, to se neříká,“ vtipně popisuje své největší prohřešky v podcastu Na kafeečko (od 31. minuty).

Perličky ze života

Je toho celá řada, co o Lucii Borhyové běžný divák neví. Vzhledem k tomu, že si ale bedlivě hlídá soukromí nejen své, ale i své rodiny, nabídnu jen některé zajímavosti, o které se sama Lucie dobrovolně s veřejností podělila:

  • Poprvé si svou krásu uvědomila na jedné procházce po Praze. „My jsme šli jednou s tátou na Václaváku. To mi bylo třeba šestnáct. Já jsem měla takový jako úzký béžový šaty,“ odpovídá Borhyová na otázku, kdy poprvé zjistila, že se líbí mužům (podcast Na kafeečko od 14. minuty). Její otec potom tuto zkušenost nelibě popisoval matce Borhyové. Pro samotnou Lucii to během otcových slov ale bylo první uvědomění si, že je pohledná: „Já vlastně nějak jsem si začala jako uvědomovat, že bych se jako i mohla líbit… To byl tenhle ten moment.“
  • Ve stejném podcastu (od 31. minuty) také prozrazuje, že ohledně své krásy dbá především na odličování. „Nechodím na kosmetiku, nechodím na žádné zákroky,“ prozrazuje. Zároveň dodává, že nikdy nebyla na botoxu a nemá potřebu se nijak upravovat.
  • Sama také moc nemluví o svých dvou dětech. Prozradila ale, že její syn Lucas, kterého má s otcem s řeckými kořeny, umí právě díky tátovi plynule řecky. Dcera Linda je zase extrovertní po mamince a sama Lucie by se nedivila, kdyby jednou skončila někde na parketech před diváky. Zároveň také před dvěma lety prozradila, že nejvíce relaxuje při času s dětmi a že by se případnému třetímu dítěti asi nebránila (podcast Face to Face).
  • Tvář Lucie Borhyové také můžete vidět v hudebních klipech některých českých známých značek. Vystupuje například v písničce Vedle tebe usínám od kapely Mirai, v singlu Léto 95, který nazpíval známý hudebník Marek Ztracený. Hlavní roli v klipu si zahrála v písni Stalker od kapely Botox.
  • Lucie Borhyová provozuje také nadační fond LuckyBe. Ten pomáhá dříve narozeným dětem na Neonatologickém oddělení Nemocnice Na Bulovce v Praze.

Lucie je tak více než jen pouhá moderátorka. Jde o bezesporu inspirativní ženu v mnoha oblastech, která přináší radost a dobrou náladu velké skupině lidí. Její oblíbenost napříč společností je tak jistě zasloužená.

Zdroje:

  • Youtube.com. Lucie Borhyová – Splněná přání (publikováno 27. listopadu 2022, dostupné ZDE).
  • Super.cz. S tímhle člověkem tráví Lucie Borhyová nejvíc času. Jejich vztah je delší než leckteré manželství (publikováno 6. ledna 2023, dostupné ZDE).
  • TV Nova.cz. Lucie Borhyová o začátcích: Zprávy se mě hodně dotýkaly, byla jsem pak nešťastná (publikováno 2. února 2024, dostupné ZDE).
  • Face to Face. Lucie Borhyová prozradila, co ji spojuje s Jaromírem Jágrem a promluvila i o možném třetím dítěti (publikováno 27. června 2022, dostupné ZDE).
  • Médium.cz. Rey Koranteng: tři dcery po 10 letech, na pohřeb svého táty poslal místo sebe fotku (publikováno 21. června 2024, dostupné ZDE).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz