Hlavní obsah
Umění a zábava

Michal Suchánek zrežíroval nový seriál o chatařích plný hvězdných herců, na Primě už tento týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons / Show Jana Krause, FTV Prima / CC-BY-3.0

Michal Suchánek s dcerou

Jiří Langmajer, Iva Pazderková, Linda Rybová, Adéla Gondíková. To jsou jen někteří herci v novém seriálu Chataři ze Švihova z dílny Primy+, na který se můžeme těšit už v tomto týdnu. Zábava zaručena.

Článek

Televize Prima se v posledních měsících vytasila s několika novými seriály. Za to je třeba ji pochválit, protože svým divákům nabízí stále nový a nový obsah. Nižší počet hvězdiček už si ale zasluhuje samotná kvalita těchto produktů.

Jen namátkově vyberu seriál Eliška a Damián, který byl některými označen za jeden z největších televizních propadáků. Zmíním také nedávný seriál Zalez do spacáku, který diváky také příliš nenadchl. A do třetice nejčerstvější novinka Lež na pláži, která se zrovna nejlepším hodnocením na ČSFD také nepyšní. Skoro by se chtělo říct, že Prima zkrátka seriály moc neumí.

Tuto černou sérii se ale bude snažit prolomit novinka, která se dočká premiéry již tuto středu na streamovací platformě Prima+. A šanci na úspěch má dle mého pohledu více než slušnou.

Chataři ze Švihova

Jak už název napovídá, hlavním tématem seriálu bude život a vztahy mezi chataři v chatové oblasti Švihov. Režisérem celého díla je známý komik Michal Suchánek, takže nepřekvapí, že se jedná o komediální mini sérii. Sám Suchánek prozrazuje, že seriál se zaměřuje především na charaktery jednotlivých lidí, chatařů, kteří se sice setkávají pravidelně na jednom místě, ale to je asi to jediné, co je spojuje. Jejich životy, životní hodnoty a postoje jsou samozřejmě odlišné.

Potenciál na úspěch

Osobně mám od tohoto seriálu poměrně vysoká očekávání. A to hned z několika důvodů:

  • Obecně platí rčení, že méně je někdy více. Veškeré neúspěšné seriály Primy, které byly zmíněny v začátku článku, jsou tvořeny minimálně osmi epizodami. Chataři ze Švihova nabídnou ale pouze čtyři díly. Dá se tak předpokládat, že děj bude přirozeně plynout, a nebudeme tak svědky umělého natahování scén, které většinou seriálům z mého pohledu škodí.
  • Je také dobré se podívat na postavu samotného Michala Suchánka, který jako režisér není žádný začátečník. V roce 2022 režíroval například seriál Národní házená, který minimálně dle hodnocení na ČSFD mezi propadáky rozhodně nepatří. V kontextu tohoto seriálu o chatařích navíc prozrazuje, že některým hercům vytvořil role přímo na míru, takže se můžeme jistě těšit na skvělé herecké výkony.
  • V neposlední řadě je třeba také zdůraznit, že obsazení herci jsou opravdové špičky svého oboru. Jiří Langmajer a jeho partnerka Adéla Gondíková, kamarád Richard Genzer, Iva Pazderková, Linda Rybová a mohl bych pokračovat.

O úspěchu či neúspěchu seriálu ale ve finále stejně rozhodneme my diváci. Sám jsem tak zvědavý, jestli se moje očekávání naplní a Prima si alespoň částečně napraví reputaci z dřívějších neúspěchů.

Zdroje:

  • MediaGuru.cz. Prima+ zařadí od 10. dubna seriál Chataři ze Švihova (publikováno 8. dubna 2024, dostupné ZDE).
  • Seznam Zprávy. Eliška a Damián jako nejhorší seriál všech dob? Spíš slavnost bezvýznamnosti (publikováno 21. září 2023, dostupné ZDE).
  • Seznam Médium. Prima si připisuje nový seriálový propadák s Klusem ve spacáku (publikováno 15. února 2024, dostupné ZDE).
  • ČSFD.cz. Lež na pláži (dostupné ZDE).
  • ČSFD.cz. Národní házená (dostupné ZDE).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz