Hlavní obsah
Sport

Slyšeli jste vítězný řev Roberta Záruby? Ať fanda hokeje jste, nebo ne, stojí rozhodně za to

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: AdobeStock / F8 Suport Ukraine / license paid

Obrázek je ilustrační

Měl jsem husí kůži, když Záruba spustil svůj povyk. Na hokej se dívám často jen kvůli němu. Dnes se znovu vyznamenal, a to po vítězné brance českého nároďáku do 20 let proti Kanadě pár vteřin před koncem třetí třetiny.

Článek

Úterní hokejový zápas mezi Českou republikou a Kanadou se znovu zapsal do českých hokejových dějin jako něco unikátního. Vítězství Kanady totiž čekal kdekdo. To se ale nekonalo. Na světovém šampionátu v ledním hokeji hráčů do dvaceti let se totiž z vítězství 3:2 radovali čeští mladíčci. Navzdory kurzům sázkových kanceláří. Navzdory úctyhodné statistice Kanady, která z mistrovství posbírala v historii celkem 36 medailí oproti čtyřem českým. Jenže jak se říká, každý zápas začíná od nuly a na ledě se může stát všechno.

Vyrovnaný zápas

Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný. Češi sice jako první vsítili dvě branky, v druhé třetině ale Kanaďané dvougólové manko dohnali, a tak se šlo do třetí třetiny za nerozhodnutého stavu. Ti z vás, kdo sledovali i zápas Čechů s USA, možná potvrdí, že Záruba toto utkání komentoval trochu jinak. Snad známý komentátor promine, ale s Američany, jako by našemu týmu tolik nevěřil, s úspěchem našich ani nepočítal a vnímal především sílu amerických hráčů. Přestože jsme zápas nakonec zvládli téměř na výbornou. V dnešním zápase s Kanadou jsem ale vnímal více emocí a naději, že bychom přeci jen mohli zvítězit.

Zárubova neskutečná radost

Oslavy gólů Roberta Záruby stály znovu za to. Ať už šlo o ten Štanclův (v čase 07:51), nebo později Cibulky necelé dvě minuty před koncem první třetiny. Ten nejintenzivnější prožitek si ale nevědomky nechal až na samý konec zápasu. Málokdo totiž mohl čekat, že se Štancl trefí podruhé, a to přesně 11 vteřin před koncem zápasu. Navíc ze situace, která zdaleka nevypadala jako gólová.

Poslední slova Záruby před brankou byla opravdu stručná. Vše už se totiž schylovalo ke konci třetí třetiny a následnému prodloužení. Záruba tak klidným hlasem komentuje: „Čech a znovu Rymon. Becher.“ Když v tom zakřičí překvapivě „gól“ a nevěří vlastním očím. „Šťastná rána končí v kanadské síti dvanáct sekund před koncem, to je šok. Naši fanoušci nechtějí věřit tomu, co právě viděli, ale Rousseau teď smutně sleduje českou radost v hledišti i na ledě. Jakub Štancl vystřelil a ta střela se o někoho otřela a končí v kanadské síti.“

Vidět radost českých hráčů ve spojení s euforickým komentářem Roberta Záruby je moment, ke kterému jsem se po zápase vrátil ještě několikrát. Podobně jsem se nemohl v létě nabažit komentáře Michala Dusíka na mistrovství světa v atletice. Článek o tom, jak mě při komentování bronzového úspěchu českých atletů rozesmál, si můžete přečíst (a Dusíkův komentář poslechnout) ZDE.

Našim hokejistům každopádně k velkému úspěchu gratuluji a sportovnímu komentátorovi Robertu Zárubovi děkuji za znásobení sportovního zážitku při sledování vítězné trefy. Tu si i spolu s radostným komentářem můžete vychutnat ve videu níže, které zveřejnil Český svaz ledního hokeje z.s. prostřednictvím svého facebookového účtu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz