Hlavní obsah

SENSA BISTRO - FOODMANIAC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: FOODMANIAC.cz

Sensa Fine Food Bistro: Gastronomická cesta za poznáním

Zažijte explozi chutí z celého světa v Sensa Food Restaurant! Objevte nové chuťové horizonty konceptu Nikkei.

Článek

Hodnocení Honzy Albrechta(MasterChef 2023)

Znáte Nikkei kuchyni? Tak mrkejte, protože pražská restaurace Sensa vám ji naservíruje v té nejlepší podobě.

Tenhle super koncept, kde se míchá peruánská a japonská kuchyně, vás bude hodně bavit. Všechno je barevné a skvěle vymyšlené, tak aby se dalo jídlo sdílet u jednoho stolu a každý si mohl ochutnat víc jídel. Vlastně celý večer mi přišel jako kdybych byl na streetfood festivalu. Šefkuchař Jan Volšička zdařile vychází z původních receptů a tradičních jídel, které právě můžete znát ze streetfoodu, všechno do sebe zapadá a je to dotažené do posledního detailu. Ve čtyřech jsme měli možnost ochutnat téměř celé menu a byla to krásná dlouhá jízda.

Těžko bych vypíchnul jen jedno jídlo, to prostě nejde, všechno bylo naprosto parádní. U předkrmů mě moc bavil lososový ceviche, který je díky použití kokosového mléka jemný a s méně výraznou kyselostí. Určitě musíte ochutnat křupavou rýži, boží tatarák, vyhlášené gyozy, svěží tuňákové tacos nebo Wagyu slidery. U hlavních chodů mě moc bavilo červené kari, které bylo naprosto dokonalé v chuti i konzistencí a tak krémové. Pak určitě křupavý bůček, který v kombinaci se sladkým vodním melounem hodně překvapí nebo tak dokonale připraveného lososa s rizotem na peruánský způsob.

K tomuhle streetfood zažitku si přidejte skvěle poskládaný vinný lístek chytře postavený tak aby si vybral každý včetně parádních koktejlů. Servis celý zážitek podtrhnul a jako poslední článek v řetězci na nás přenesl nadšení a zápal, který je tady z celého týmu znát.

Nechte se zlákat na kulinářskou cestu, která vás provede rozmanitou paletou receptů z Asie, Středomoří a Blízkého východu. Naše menu se neustále mění, abychom překvapovali i ty nejnáročnější gurmány a zaručili vám vždy jedinečný gastronomický zážitek.

Filozofií Sensa Food Restaurant je sdílení

Proto jednotlivé chody servírujeme doprostřed stolu, abyste si s přáteli, rodinou či kolegy mohli vychutnat rozmanité chutě a vůně a společně objevovat nová kulinářská dobrodružství.

Ať už hledáte:

  • Klidné a reprezentativní místo pro pracovní oběd v centru Prahy
  • Pohodlnou atmosféru pro setkání s přáteli
  • Romantické prostředí pro večeři ve dvou

Sensa Food Restaurant vám zaručeně učaruje.

Elegantní a moderní prostory s příjemnou a pohodovou atmosférou. A v teplejších měsících si můžete vychutnat jídlo, sklenku vína nebo osvěžující drink na naší terase v klidném venkovním atriu.

Příběh Nikkei se začal psát v roce 1908, kdy do Brazílie přišli první imigranti z Japonska, aby pracovali jako dělníci na kávových plantážích. Komunita se postupně rozrůstala a dnes žije v Brazílii okolo milionu a půl potomků japonských imigrantů, což je největší populace mimo Japonsko.

Nejvíc Nikkei restaurací je dodnes v São Paulu a okolí, kde žije téměř polovina příslušníků japonské komunity. Na japonskou restauraci tu narazíte prakticky na každém rohu – ochutnat můžete nejen sushi, ale třeba i ramen, polévku miso nebo nudle Udon.

Přijďte se sami přesvědčit o tom, že Sensa Food Restaurant je synonymem pro:

  • Gastronomické speciality z celého světa
  • Pravidelně obměňované menu plné překvapení
  • Filozofii sdílení a společného stolování
  • Příjemnou a pohodovou atmosféru
  • Elegantní prostory a terasu v klidném atriu
Foto: FOODMANIAC.cz

Sensa Bistro

Foto: FOODMANIAC.cz

Sensa food bistro

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám