Hlavní obsah

Prosím, už dost bylo Miloše Zemana. Pojďme dál

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Doba, kdy byl Miloš Zeman vtipným glosátorem, je totiž bohužel dávnou minulostí.

Článek

Poslední roky si užívám toho jak skvěle pracuje náš prezident. Je vidět během všech hlavních událostí které se týkají naší státnosti nebo historie. Nebojí se jít mezi lidi a kapka po kapce prosakuje jeho charakter. Mnozí si rádi vzpomenou na to jak zcela přirozeně během chůze zvednul spadlé oblečení ze země a položil je na židli. Tímto krokem to začalo a víme že v tomto duchu gentlemana pokračuje i nadále.

Představil jsem si bývalého prezidenta na jeho místě a žádný ze scénářů které jeho chování charakterizují, by nevyšel příliš lichotivě. Ostatně jako drtivá většina jeho funkčního období a pobytu na Hradě.

Přiznávám že jeho obchod do politického důchodu jsem oslavil a dvojitou radostí byla skutečnost, že nebyl nahrazen populistou kupčícím s hlasy voličů, kteří nedohlédnou dál než ke svému plotu nebo k dalšímu důchodu.

Jediným co mi kazí radost v poslední době je to, že po nějaké době opět dostává možnost vyjadřovat se v mediálním prostoru. Mne a mnoho lidí co znám jeho názory a politické komentáře vůbec nezajímají. Stejně se nedozvíme nic víc než to čím nám tady dlouhé roky (až příliš dlouhé) trávil ovzduší. Kupodivu vitálnější než před pár lety chrlí zlobu a špínu na své staré politické oponenty, nebo ty co si dovolí s ním nesouhlasit. Novinářům kteří o něm píší dělá naschvály a ani o své narozeninové oslavě si neodpustí jejich ponižování a řadu naschválů. Nikdy to s ním novináři neměli lehké a tak nechápu proč ho stále zvou do svých pořadů, chtějí informovat o jeho narozeninové oslavě, nebo ho žádají o politické komentáře. Já stejně jako mnoho dalších občanů už chce mít od bývalého prezidenta klid. Za mne prostě patří v lepším případě do politického důchodu, v tom horším spíš na politické smetiště. Už jen proto kam posunul hranici buranství a jak zničil kredit prezidentského úřadu u nás i v zahraničí. Jo, vím že spousta jeho příznivců bude křičet že tomu tak není. Jo, chápu že Putin nebo mnoho prorusských politiků fandících tomu novodobému fašizmu se s ním rádi potkávali a přejí mu i jeho narozeninám. Ale to se prostě čte a poslouchá nedobře. Stejně jako názory lidí kteří jsou zlí a tleskají vraždění Ukrajinců v jejich vlastní zemi.

Prosím, nechte Miloše Zemana už klidně dožít i s jeho zlobou. Stejně nemá novináře rád, tak proč za ním jezdíte a pomáháte mu šířit jedovaté názory do myslí našich spoluobčanů. Víc než kdo jiný si zaslouží mít od novinářů klid když je tak nenávidí, že i Putin byl překvapen darem od Miloše Zemana v podobě samopalu na novináře. Mnohem více si to zaslouží naše společnost která by se mohla posunout dále (na západ), ale otrávená mysl nám to nechce dovolit. Dejte nám prosím zapomenout na roky mezinárodní ostudy a proslovů které sloužily jen k tomu, aby si vyrovnal účty se svými oponenty. Ani náznak povzbuzení národa, ani pokus o sjednocení či dialog ve společnosti. Jen ničit a trávit společnost, které se pak lépe vládne.

Copak nemáme dost pozitivnějších politiků, kteří jsou aktivní a jejichž názory musí logicky zajímat i ty co se o dění okolo sebe zajímají, protože názor politické mrtvoly (omlouvám se za tento výraz, ale přiléhavější mne nenapadl) není zajímavý a nemůže mít ani z pohledu politického žádný význam a váhu. Posuňme se konečně dál a dopřejme si navzájem krásnější den tím, že si k sobě nepustíme ty co toho namluví ale nic neřeknou. Doba kdy byl Miloš Zeman vtipným glosátorem je totiž bohužel dávnou minulostí, tak ať si v té minulosti zůstane.

Prezident Petr Pavel je totiž mnohem vhodnějším kandidátem na politické glosy a po dlouhé době politik který zvedá naší prestiž v zahraničí i na domácí půdě. Dostal k jednomu stolu i dva rozdílné politické tábory (skutečně se s tím snažil něco dělat, nejen o tom tlachat), i když prozatím bez úspěchu za což ovšem nemůže on, ale neochota jedné, nebo obou znesvářených stran.

Děkuji za to že zpráv a informací o Miloši Zemanovi a jemu podobných lidech se budou rychle ztrácet, abychom měli větší prostor na pozitivní a důležité informace, na které pak nezbývá prostor.

Všem hezký den a myslete na něco veselejšího a pozitivnějšího, než nerudného starce s jeho vrtochy

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz