Hlavní obsah
Rodina a děti

Samoživitel jako top manažer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Garra, generováno AI DALL·E 3

Povzbuzení se hodí vždy. A tohle je navíc pravdivé, nebo snad máte pochybnosti?

Článek

Jste matka samoživitelka? Pak jste skvělá manažerka. Vrcholová manažerka. Nedělám si legraci!

Oprašte sebevědomí, narovnejte páteř a čtěte:

Dokážete skloubit práci, i dvě, rodinu, domácnost a někdy si urvat čas pro sebe. Jsem taky samoživitelka. A odložím-li falešnou skromnost, na kterou jsem si v poslední době tolik zvykla, musím vám, ženám (i mužům) na „stejné lodi“ napsat. Jste skvělé! Jste skvělí!

Ať byl důvod krachu firmy: „Kompletní rodina“ jakkoli bolestivý, jakkoli (ne)předvídatelný, jakkoli blbý, vstala jste a založila firmu novou.

  • začala jste znovu, většinou od nuly, a s nulou v peněžence. Vhozená do ekonomických nejistot dnešních dnů.
  • dokážete získat peníze v těch nejneuvěřitelnějších chvílích, těsně před školním výletem, a z těch nejneuvěřitelnějších zdrojů (i ta zapomenutá stovka v bundě od loňska se počítá). Jste tedy foundraiserka!
  • slučujete zdánlivě neslučitelné, a to napříč věkovými dekádami i genderovými rozdíly. Když máte extra štěstí „manažujete“ pár puberťáků. Tedy IMPLEMENTACE STRATEGIÍ v praxi. Z bodu A. se musíte vždy dostat do bodu B., ač se může zdát cíl nedosažitelný. Ano, občas se dostanete do bodu C., ale to nemusí nikdo vědět.
  • motivujete, i když často sami melete z posledního. Váš tým vám totiž důvěřuje.
  • umíte říct rázné NE! Protože prostě musíte. Báječné to kouzlo asertivity.
  • jste flexibilní. Dokážete být na několika místech téměř v jednom okamžiku (práce a zároveň třídní schůzky), aniž byste se rozdvojila (i když po tom občas toužíte).
  • delegujete. Rozdělujete činnosti tak, abyste právě mohla být na několika místech zároveň, aniž byste se rozdvojila. Někdy je třeba myslet i na sebe.
  • ZA MÁLO PENĚZ, HODNĚ MUZIKY - to jste vy! Protože nehrajete jen "na peníze", ale hlavně na zážitky, prožívání, pocity. Děláte věci srdcem i hlavou. Jak jste zvládla Vánoce? Narozeniny? Vysvědčení? Zvládla, že?
  • vzděláváte se a vyvíjíte. A nezáleží, jestli jde o hledání nejlevnějších jogurtů, nebo o schopnost oprášit si znalost "dělení pod sebe se zbytkem".

Co tím chci vlastně říct? Zasloužíte si respekt. Zasloužíte si uznání. Zasloužíte si uvědomit si to a vědět. Kéž by to věděli i ostatní.

Jistěže je toho všeho mnohem víc, ale nepíšu román, že? Má se jednat o povzbuzení. A ještě jedna věc. Muži samoživitelé, prohoďte si rody, protože na vás to sedí taky.

Carpe diem! Carpe di noche!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám