Hlavní obsah
Umění a zábava

Návrat do Bradavic: Nové obsazení Harryho Pottera a kouzelná kuchyně

Foto: Chat GPT

Abychom oslavili návrat do Bradavic, připravila jsem pro vás tři recepty inspirované kouzelnickým světem Harryho Pottera.

Slavnostní oznámení: Harry Potter se vrací – a s ním i vůně dýňových koláčů, máslového ležáku a čokoládových žabek!

Článek

Když HBO oznámilo nové herecké obsazení připravovaného seriálu Harry Potter, sociální sítě explodovaly. Dominic McLaughlin jako Harry, Arabella Stanton jako Hermiona a Alastair Stout v roli Rona — tři neznámé tváře teď ponesou na bedrech jeden z nejikoničtějších příběhů moderní popkultury. A mého dospívání.

A víte co? Vůbec se na to netěším.

Možná je to sentiment (jsem už asi boomer) nebo kouzlo původních filmů… ale já mám prostě pocit, že Daniel Radcliffe, Emma Watson a Rupert Grint vytvořili něco, co už se nedá zopakovat. Jejich Bradavice byly fantazie, když jsem utíkala od reality do kouzelného světa. A představa, že se to všechno bude dělat znovu — „lépe“ nebo „věrněji“ — no moc se mi tomu nechce věřit..

Starého Harryho Pottera prostě zbožňuju. A nejsem v tom sama – celá naše rodina žije (hlavně přes Vánoce) Bradavicemi. Pokaždé u nás běží filmový maraton.

Miluju ty scény ve školní síni, kde stoly přetékají jídlem, svícny levitují nad hlavami a hory pečeného masa, koláčů a dýňového džusu mizí pod rukama studentů. Ty scény mi vždycky přišly magické – skoro jako by i doma na stole mohly najednou přistát hody bez práce (škoda, že to v reálu zařizuju já 😅).

A pak jsou tu ty vtipné momenty – třeba když Harry s Ronem zkouší Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak a narazí na příchuť špenátu, ušního mazu nebo pepře. Nebo jak Ron dostane tu fazolku, která chutná jako „starý hadr“. Brumbál navíc jednou přizná, že narazil na fazolku s chutí vosku z uší a od té doby je raději nejí. A co teprve čokoládové žabky!

Takže jsem pro vás našla tři recepty podle Harryho Pottera jako vzpomínku na starou sérii. A jsem zvědavá, jaké nové recepty nás inspirují z nově chystané série.

3 recepty ze světa Harryho Pottera, které si zamiluje každý mudla i kouzelník

1. Dýňový koláč z Bradavic - Protože žádná hostina v Bradavicích se bez něj neobejde

Ingredience:

  • 1 balení listového těsta
  • 400 g dýňového pyré
  • 2 vejce
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • Špetka muškátového oříšku

Postup:

  1. Troubu předehřeju na 180 °C.
  2. Těsto rozválím a vložím do koláčové formy.
  3. Smíchám pyré, vejce, smetanu, cukr a koření.
  4. Směs naliju do formy a peču asi 45 minut.
  5. Nechám vychladnout a podávám se šlehačkou – ideálně u filmu Harry Potter a Kámen mudrců.

2. Máslový ležák - Protože návštěva Prasinek se bez něj nepočítá

Ingredience:

  • 500 ml jablečného moštu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • ½ lžičky skořice
  • Špetka hřebíčku
  • Šlehačka navrch

Postup:

  1. Mošt zahřeju s cukrem a kořením.
  2. Přidám máslo, nechám rozpustit a mírně povařím.
  3. Naliju do hrnků a přidám kopec šlehačky – prostě jako v Děravém kotli.

3. Čokoládové žabky - Malé, ale magické

Ingredience:

  • 200 g hořké čokolády
  • Silikonová forma ve tvaru žab
  • Volitelně: mandle, oříšky, jedlé třpytky
  • Postup:
  1. Čokoládu rozpustím ve vodní lázni.
  2. Naliju do forem a podle chuti přidám oříšky.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz