Hlavní obsah
Seberozvoj

V srpnu si vylaďme svůj energetický systém

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Kam nás vede SRPEN? Kam jinam než pod povrch běžného dění - máme příležitost podívat se, jak jsme na tom s celou svou ENERGETIKOU a jak se v sobě připravujeme na pozdní podzim a zimu.

Článek

Teď je nejvyšší čas provést revizi svých energetických zásob, pročistit všechna „potrubí“ a sliznice a uvolnit blokády. Protože zima nám určitě ukáže, jestli svoje tělo podporujeme nebo mu spíš házíme klacky pod nohy. Rýmičky ani chřipečky určitě nejsou standardem a nevyhnutelnou realitou - jsou už spíš důsledkem našeho vztahování ke svému tělu a Bytí.

A taky snahou zastavit nás k odpočinku a k aktivaci PARASYMPATIKU, který nabíjí a zklidňuje celý systém, k OČISTĚ - fyzické, psychické i mentální, a ke kvalitnímu jídlu a pití. To vše dohromady nás vede do dobrého pocitu v těle. Protože to je základ SEBEDŮVĚRY a ta je ukotvena právě tam, v těle. Není to konstrukce mysli, jak si mnozí snaží sami sobě namluvit.

TĚLO je MOUDRÁ BYTOST a neustále s námi komunikuje. Jen jsme většinově od nejútlejšího věku důsledně cvičeni jej nevnímat. Protože ti okolo přece ví líp, kdy máme jíst, pít, spát, vylučovat, co nás smí nebo nesmí bolet a jak moc, jak se smíme nebo nesmíme cítit, kdy se můžeme smát a kdy brečet (pokud vůbec). Dívky a ženy jsou vedeny přehlížet nebo potlačovat řeč svého cyklu (např. viz. jedna rozšířená reklama na dámské hygienické potřeby), protože musí být pořád stejné a pořád stejně výkonné ....... a tak jsme kousek po kousku odpojováni od sebe sama a od svého ZDROJE.

Srpen necílí na jeden konkrétní orgán, ale na celý náš orgánový systém, na tělo a na náš vztah k němu. Můžeme se podívat na to, jak se svojí energií hospodaříme: jestli si ji chráníme a dokážeme moudře a dospěle rozložit, nebo jestli se jako malé děti bezhlavě rozdáváme na všechny strany, většinou ve snaze být vidět, zavděčit se, kontrolovat, zachraňovat nebo na sebe upoutat pozornost a vyrazit tak trochu energie z někoho jiného.

Psychologové uvádí, že máme energii zhruba na 5 kvalitních vztahů, VČETNĚ vztahu k sobě, což je základ, a z něho se odvíjí všechny vztahy ostatní. Je dobré se zaměřovat na to, kam dlouhodobě směřuji svou pozornost - tam odevzdávám energii. A všechno jsou to rozhodnutí, která máme ve své moci.

Orgánově je naší baterkou energetická spolupráce ledvin a jater a je fakt výhoda mít je v pořádku. Když na ně zaměříme svou pozornost třeba chvíli před spaním, určitě se nám dříve či později podaří navnímat, jak se mají. S láskou je můžeme pohladit dobrým bylinkovým čajem nebo čekankovou či pampeliškovou „kávou“, podpořit je vodou s citronem a mátou nebo, s přicházejícími chladnějšími večery, opečovat zlatým mlékem (kurkuma latté). Kvalitní vývar nebo zeleninová polévka jsou základy po celý rok a teď, s přicházejícím vrcholem sklizně darů Země, si můžeme užít všechno, co se nám nabízí.

V klidu, s láskou a úctou k Bytosti svého těla.

Až se zima zeptá, jak jste na ni nachystaní, co jí odpovíte?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz