Hlavní obsah
Lidé a společnost

Divoká zrzka Vica Kerekes: Ve filmu dokázala svést každého muže, životní lásku ale zatím nenašla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: DaVinci (generováno AI)

Ilustrační foto

Populární herečka Vica Kerekes se nikdy nebála před kamerou odhalit své božské tělo. Jak dnes žije sexy rusovláska, kterou si diváci pamatují zejména z ikonických komedií Nestyda či Muži v naději?

Článek

Slovenská herečka Vica Kerekes (42) se u nás stále těší velké popularitě. Proslavila se především díky rolím sexuálně náruživých žen, kterým žádný muž neodolá. Její odvážné erotické scény patří k těm, na které se nezapomíná. Jako malá přitom trpěla komplexy kvůli svému vzhledu.

Jako malá se styděla za své pihy

Éva Kerekes známá pod uměleckým jménem Vica Kerekes se narodila 28. března 1981 na Slovensku ve městě Fiľakovo. Její matka je Maďarka a otec z jedné poloviny Slovák a z druhé Maďar. Spolu se svým o čtyři roky starším bratrem vyrůstala v rodině, v níž panovaly harmonické vztahy. V jednom z rozhovorů prozradila, že v češtině by její jméno znělo Eva Kolečková a dodala, že si není jistá, zda by s ním v showbyznysu uspěla.

Lásku k divadlu zřejmě zdědila po své mamince, učitelce a ochotnické režisérce, ale jako malá herečkou být rozhodně nechtěla. Neměla ani žádný umělecký idol nebo vzor, ke kterému by vzhlížela a chtěla se mu podobat. V dětství si často hrávala na různá povolání, někdy ji bavilo být lékařkou nebo psycholožkou, jindy si pro změnu představovala, že je učitelka jako její maminka. Ani ve snu však nepomyslela na to, že by se jednou mohla stát známou herečkou.

Jako dítě měla komplexy z toho, že je pihatá, protože se jí ostatní děti kvůli pihám pošklebovaly. Vica se tím trápila, a když šla po ulici, neustále pozorovala, zda se na ni kluci nedívají. Hrozně se tehdy za své pihy styděla. Její maminka jí vysvětlovala, že je kdysi mívala také, ale postupem času jí samy zmizely. Dle herečky tvrzení její matky byla jen taková milosrdná lež, která jí však tenkrát pomohla. Dnes vnímá své pihy jako přirozenou součást svého vzhledu a nijak je nezakrývá.

Po maturitě Vica stále neměla jasno, čemu by se chtěla v životě věnovat, a tak si dala roční pauzu, aby si ujasnila své priority. Na nějaký čas se stala redaktorkou kulturních událostí, ale tato práce ji příliš nenaplňovala. Jednoho dne v novinách zahlédla inzerát, v němž policejní akademie hledala nové adepty, což ji zaujalo a rozhodla se tedy zkusit štěstí. Přijímací řízení pro ni bylo zároveň velkou výzvou a Vica v něm toužila uspět, ale to se jí přes veškeré úsilí bohužel nepodařilo.

Proslavily ji role smyslných žen

Po tomto nezdaru se nakonec rozhodla pro studium herectví na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. Tenkrát si v roce 2004 poprvé zahrála ve filmu, kdy se objevila ve slovenské komedii Jiřího Chlumského Konečná stanica. Poté, co úspěšně dokončila studia, se odstěhovala do Budapešti, kde získala angažmá jako divadelní herečka. Přestože „prkna, co znamenají svět“ miluje a ztvárnila celou řadu divadelních postav rozličných charakterů, její doménou byl vždy film.

Natočila desítky snímků nejrůznějších žánrů, hrála v televizních seriálech a jako moderátorka provázela diváky několikadílným dokumentárním cestovatelským pořadem s názvem V karavanu po Maďarsku (2023). Vicu si mnozí pamatují také z pohádek Dešťová víla (2010) nebo Anděl Páně 2 (2016). Našim divákům ale utkvěla v paměti zejména svým osobitým ztvárněním postav smyslných žen. V komedii Nestyda (2008) si zahrála roli milenky Jiřího Macháčka. Je vidět, že fantazie Vice rozhodně nechybí, neboť sama přišla s nápadem na odvážnou milostnou scénu se šlehačkou.

Po uvedení filmu Nestyda se Vica stala novým sexsymbolem a nabídky na další spolupráci se jí jen hrnuly. Kráska s vyzývavým pohledem, zářivě zrzavými vlasy a dokonalými křivkami dráždila mužskou představivost také v další velmi úspěšné filmové komedii Muži v naději (2011) režiséra Jiřího Vejdělka. Zde se zapsala do povědomí diváků rolí smyslné Šarloty, která provokuje a následně svede Jiřího Macháčka. Pasáž filmu, v níž si Šarlotka svlékne spodní kalhotky a použije je místo gumičky do vlasů, uvedla do „transu“ nejen filmové hrdiny taxikáře Rudolfa a jeho zetě Ondřeje, ale nejspíš i všechny muže sledující tento snímek.

S nahotou před kamerou herečka neměla nikdy problém, bere ji jako běžnou součást role, kterou hraje. Skutečnost, že ji mnozí považují za sexuální idol, jí lichotí a takto se na dané téma vyjádřila:

Jako herečka bych asi měla být smutná, že se píše víc o mém těle než o uměleckém nadání, ale ve skutečnosti mě označení za sexsymbol pochopitelně lichotí. Zaprvé jsem hrdá, že tu proslulou scénu se šlehačkou jsem si vymyslela já sama - a musím přiznat, že natočit ji tak, aby působila intimně a zároveň přirozeně, nebylo vůbec jednoduché. A za druhé jsem se narodila jako žena, takže mi rozhodně nevadí, že se mužům líbím - nemám se za co stydět. Občas se dokonce rozhodnu udělat jim krásný den - to si pak na sebe vezmu opravdu sexy šaty a vyrazím do ulic Budapešti, ať se pánové podívají!
Vica Kerekes

Životní lásku zatím nenašla

Soukromí herečky zůstává do jisté míry zahaleno rouškou tajemství. Občas sama prozradí médiím některé detaily o svém osobním životě, ale jedná se spíše o výjimky. Jejím dlouholetým partnerem a později i manželem byl umělecký fotograf Csaba Vigh, se kterým žila v Budapešti. Po šesti letech randění se v roce 2011 vzali, ale manželství jim vydrželo pouhých devět měsíců. Podle herečky si oba uvědomili, že každý z nich se chce v životě vydat jiným směrem a touží po něčem jiném, a tak se rozhodli pro rozvod.

Všeobecně známý je také její vztah s bývalým hokejovým brankářem a tatérem Lukášem Musilem (39) přezdívaným „Musa“, se kterým se sblížila po rozvodu. Jejich vášnivý milostný poměr poté celá léta plnil stránky bulváru. Zamilovali se do sebe prý na první pohled a od zpočátku byli jako dvě hrdličky. Lukáš časem pověsil tatérské řemeslo na hřebík a věnoval se mimo jiné výtvarnému umění. Vica a Lukáš plánovali společný život, nějakou dobu spolu bydleli v Maďarsku, ale postupem času začal mít jejich vtah vážné trhliny a pár se rozešel.

Vrásky neřeší a žije přítomností

Vica se nechala slyšet, že má své vrásky ráda a rozhodně nehodlá podlehnout současnému trendu zkrášlování s pomocí estetické medicíny. Věří, že žena může být v každém věku přirozeně krásná a atraktivní. Neuznává retušování a domnívá se, že stárnutí a s tím související změny k životu zkrátka a dobře patří. Dává přednost přirozenosti a o botoxu nikdy ani neuvažovala. To ovšem dle ní neznamená, že by žena o sebe neměla pečovat. Cestu ke zdraví i kráse vidí ve zdravém životním stylu, správné výživě a používání kvalitních kosmetických přípravků. Má ráda bylinkové čaje a svou pleť hýčká různými maskami, oleji a séry.

Herečka se svěřila, že má nepravidelné příjmy a v podstatě žije „ze dne na den“. Z pracovních nabídek si pečlivě vybírá a dává přednost kvalitě před kvantitou. Tím, co přijde v budoucnu, se příliš nezatěžuje. Nevlastní nemovitost, ani auto, nelpí na hmotných statcích a bydlí v podnájmu. Vica je bezdětná a otázky spojené s mateřstvím a založením rodiny jsou pro ni citlivým tématem.

Rodina je důležitá, ale uvidíme, jestli budu mít svoje děťátko, nebo to děťátko adoptuji. To je ale též moje soukromí, o tom nechci mluvit.

Dne 28. března oslaví stále půvabná a temperamentní Vica Kerekes 43. narozeniny.

Wikipedia, heslo Kerekes Vica

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz