Hlavní obsah
Cestování

Nemusíte hubnout do plavek: Užijte si dovolenou u moře v Egyptě nebo jiné zemi, kde milují baculky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Unsplash

Ilustrační foto

S příchodem letních dovolených se mnohé plnoštíhlé ženy často trápí na poslední chvíli dietami, aby se na pláži v plavkách necítily nepříjemně. Přitom si stačí vybrat destinaci, kde jsou ženy s plnějšími křivkami považovány za velmi atraktivní.

Článek

Každá žena je jedinečná a svým způsobem krásná bez ohledu na to, jaké má tělesné míry a typ postavy. Přesto se značná část žen snaží srovnávat se současným trendem „ideálu“ ženské krásy, ke kterému kila navíc a faldíky nepatří. Některé slečny a dámy se trápí kvůli svým křivkám a oblinám natolik, že se za své tělo mezi ostatními lidmi na pláži stydí. Často před dovolenou u moře drží nejrůznější diety ve snaze na poslední chvíli rychle ještě nějaké to kilo zhubnout. Nabízí se ovšem i jiné řešení. Vybrat si pro pobyt u moře slušivé modely plavek a plážového oblečení a také využít možnost zvolit si pro letní dovolenou některou ze zemí, kde jsou plnější ženské tvary vnímány jako symbol ženskosti a krásy.

Brazílie

Jednou z těchto zemí, která si získala pověst ráje pro ty, kteří obdivují přednosti plnější postavy, je Brazílie. Země rozlehlých pláží zalitých sluncem není jen centrem kultovního koupání v bikinách, ale je také místem, kde je silnější postava vnímána jako velmi atraktivní. Brazilci dokáží ocenit plnější ženské křivky a baculky se zde mohou těšit z obdivných mužských pohledů. Brazílie, největší země Jižní Ameriky, je proslulá svými úchvatnými plážemi, které každoročně přilákají turisty z celého světa. Brazílie mající přibližně 7 500 kilometrů pobřeží nabízí nepřeberné množství míst, kde můžete zažít nezapomenutelnou dovolenou u moře. Vybírat lze z divokých pláží obklopených deštnými pralesy až po luxusní letoviska s bílým pískem a azurově modrým mořem. Zde jsou uvedeny některé z nejkrásnějších brazilských pláží.

Copacabana v Rio de Janeiro patří k nejznámějším plážím na světě a je jednoznačně jednou z hlavních turistických atrakcí v Riu de Janeiru. Tato ikonická pláž se rozprostírá v délce 4,5 kilometru a je lemována luxusními hotely. Copacabana proslula svou živou atmosférou, potkáte zde místní obyvatele i turisty z celého světa. Gurmány jistě potěší, že ve stáncích s občerstvením lze ochutnat tradiční brazilskou kuchyni.

Další nádherná pláž v Riu de Janeiru nese jméno Ipanema, najdete ji v sousedství Copacabany. Nádherná pláž Ipanema je oblíbená mezi místními obyvateli a také mezi návštěvníky ze zahraničí. Pláž je známá svým jemným pískem, azurově modrým mořem a horami, které se tyčí v pozadí této úchvatné přírodní scenérie. Ipanema je také pověstná svými slavnými plážovými stánky, kde si můžete vychutnat gastronomické speciality, mimo jiné osvěžující caipirinhu, brazilský koktejl z cukrové třtiny.

Foto: chensiyuan, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Ipanema

V malebném městečku Búzios se nachází pláž Praia do Forno. Tato malebná pláž leží v regionu Arraial do Cabo, ve státě Rio de Janeiro, a je považována za jedno z nejkrásnějších a nejúžasnějších míst na celém pobřeží Brazílie. Destinace je oblíbená mezi bohatými Brazilci a vyhledává ji také movitější zahraniční klientela. Pokud hledáte dokonalý únik od každodenního shonu a toužíte po klidu a kráse přírody, pak není lepší místo na brazilském pobřeží, které by vám to mohlo nabídnout více než pláž Praia do Forno. Jednou z hlavních předností této kouzelné pláže je bezesporu její přírodní ráz. Pláž Praia do Forno je proslulá svým bohatým mořským životem a fantastickými podvodními scenériemi. Voda je zde průzračná a plná různých druhů ryb a mořských živočichů. K oblíbeným činnostem, kterým se turisté mohou věnovat, patří šnorchlování a potápění, díky nimž lze objevovat fascinující podmořský svět s korálovými útesy a tropickými rybami. Pokud jste dobrodružnější typ, můžete si dokonce pronajmout malou loďku a prozkoumat okolní ostrůvky a skryté zátoky. Aby byla vaše návštěva pláže Praia do Forno dokonalá, nezapomeňte ochutnat také místní kulinářské speciality.

Jamajka

Dalším fascinujícím místem je exotická Jamajka, karibský ostrov s bílými plážemi a azurovým mořem. Pozitivní přístup k ženskému tělu je tady všudepřítomný. Jamajčané vždy rádi ocení plnější ženskou postavu bez ohledu na její velikost. Silnější dámy mají pro místní muže svůj jedinečný půvab. Ve zdejší kultuře je tloušťka u žen spojována s plodností a vitalitou. Oblé křivky u žen jsou proto na Jamajce kladně vnímány a muži nešetří lichotkami a obdivem k ženám, které se pyšní tímto typem postavy.

Jamajka je známá svými báječnými plážemi, které přitahují návštěvníky z celého světa. Tato karibská ostrovní destinace je domovem některých z nejkrásnějších pláží na světě, které nabízejí úchvatnou podívanou a přináší nezapomenutelné zážitky. Jednou z nejvíce navštěvovaných pláží Jamajky je překrásná Seven Mile Beach, která se nachází na západním pobřeží v letovisku Negril. Tato pláž u Karibského može je doslova klidnou oázou, kde turisté mohou příjemně relaxovat, procházet se po jemném bílém písku a trávit romantické chvilky při západu slunce.

Foto: RoadTripWarrior, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Seven Mile Beach

Další ikonickou pláží na Jamajce je pláž Frenchman's Cove, která se nachází na severovýchodním pobřeží ostrova poblíž Port Antonia. Tato malebná pláž je ukrytá v zeleném porostu tropického pralesa, který se na pobřeží potkává s tyrkysovými vodami moře. Frenchman's Cove je oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají klid a soukromí. Čeká zde na ně relaxace ve stínu kokosových palem, koupání a pochoutky místní kuchyně.

Hledáte dobrodružství v podobě potápění? Pak se vypravte na pláž Doctor's Cave Beach v Montego Bay. Tato pláž proslula svými křišťálově čistými vodami a pestrobarevným podmořským životem. Když se potopíte do vod Doctor's Cave Beach, okouzlí vás podmořský svět tvořený korálovým útesem, kde plavou pestrobarevné tropické ryby a žijí další zajímaví mořští živočichové.

Pokud jste milovníkem odlehlých pláží, neměli byste vynechat pláž Treasure Beach na jižním pobřeží Jamajky. Tato klidná přírodní pláž lemovaná palmami nabízí úžasné výhledy na Karibské moře. Je ideální volbou pro ty, kteří chtějí uniknout rušnému městskému životu a touží po klidné atmosféře.

Egypt

Egypťané dávají přednost ženám baculkám, které jsou „krev a mléko“ mají výrazné boky, velké poprsí i pozadí. Nadváha u žen je pro ně symbolem zdraví a zejména plodnosti. Mnoho mužů zde preferuje ženy plnějších tvarů, protože je vnímají jako milující partnerky, starající se láskyplně o domácí pohodu, obětavě pečující o děti a rodinu. Tento pohled na ženy s nadváhou má zřejmě původ v historickém vývoji egyptské společnosti, kdy v určitých obdobích byla tloušťka znakem blahobytu, dostatku potravy a „dokazovala“, že je žena zdravá a schopná rodit děti.

Egypt je jednou z nejžádanějších destinací pro rodinnou dovolenou strávenou u moře a to zejména díky svým nádherným plážím a skvěle vybaveným přímořským letoviskům. Tato země, obklopená Rudým mořem na východě a Středozemním mořem na severu, láká návštěvníky z celého světa svými úchvatnými přírodními scenériemi a též bohatou historií.

K nejpopulárnějších letoviskům v Egyptě se řadí Hurghada, která se nachází na pobřeží Rudého moře. Pláže v Hurghadě jsou proslulé písčitými plážemi a křišťálově průzračnou vodou. Na své si zde přijdou milovníci potápění a šnorchlování, protože pod hladinou se ukrývá nádherný korálový útes se pestrou podmořskou faunou a flórou. Lze se také vypravit na výlet lodí nebo si pronajmout vodní skútr a projíždět se na něm podél pobřeží.

Dalším okouzlujícím egyptským letoviskem je Sharm el-Sheikh, známé svými nádhernými plážemi s bílým pískem, azurovým mořem a luxusními resorty. Sharm el-Sheikh potěší milovníky vodních sportů, jako je windsurfing, kitesurfing a jachting. Pokud hledáte zajímavé dobrodružství, můžete se vydat na výpravu do pouště a obdivovat písečné duny a starobylé oázy.

Foto: Serhio Magpie, CC BY 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/4.0>, via Wikimedia Commons

Gold Beach, Sharm el-Sheikh, Egypt

Pro ty, kteří hledají lokalitu s krásnými plážemi u Středozemního moře a zároveň touží poznat místo s bohatou historií, je ideální volbou Alexandrie. Toto historické město nabízí nejen možnost vodních radovánek, ale také láká turisty k návštěvě unikátních kulturních památek, jako je například slavný Alexandrijský maják na ostrově Faru, který patří k jednomu ze sedmi divů světa. Turisty vyhledávaná je také slavná Alexandrijská knihovna.

Pro ty, kteří touží po exotické atmosféře, je ideálním cílem letovisko Dahab. Nachází se na Sinajském poloostrově a nabízí úchvatné pláže s překrásnými výhledy na hory a moře.

USA

Ve výčtu zemí, kde jsou ženy s kilogramy navíc přijímány takové, jaké jsou, nemohou chybět Spojené státy americké, země neomezených možností s kosmopolitními městy. I zde se setkáme s všeobecným přijetím různých typů ženské krásy, včetně žen s plnějšími tvary. V mnoha amerických městech působí hnutí a organizace, které propagují pozitivní přístup k vlastnímu tělu a dodávají ženám sebevědomí bez ohledu na jejich konfekční velikost. Boubelky v Americe si mohou vybírat z široké palety módních trendů a bez ohledu na svou konfekční velikost mají v obchodech pestrý výběr oblečení, včetně plavek i spodního prádla, což jim pomáhá zvyšovat sebevědomí i atraktivitu.

Příroda je zde rozmanitá a nabídka míst, kde se dá strávit skvělá dovolená u moře je takřka nekonečná. Podívejme se tedy alespoň na některé z nejúchvatnějších pláží a turistických letovisek v USA. Na Havajských ostrovech se nachází nádherná pláž Ka'anapali, která se táhne podél západního pobřeží ostrova Maui a je právem považována za jednu z nejkrásnějších pláží na Havaji. Pláž s hebkým pískem, šumícími vlnami, tyrkysovou vodou a pozoruhodným výhledem na slavný ostrov Lanai, Ka'anapali představuje ráj pro milovníky slunce, koupání a překrásné přírody.

Foto: John P Salvatore, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Kaanapali Beach, Hawaii

Vyhlášená písečná pláž South Beach v Miami na Floridě je pro změnu známá jako mekka luxusu a nekonečné zábavy, kterou navštěvují i hollywoodské hvězdy. South Beach zaujímá přední místo mezi nejvyhledávanějšími plážemi ve Spojených státech. Nachází se zde stovky budov ve stylu Art Deco, luxusní hotely a restaurace, můžete také obdivovat drahá auta nebo navštěvovat módní přehlídky prestižních značek. Celé oblasti Miami Beach, kde leží i pláž South Beach se přezdívá „Americká riviéra“.

Na opačném pobřeží USA, ve státě Oregon, se nachází pláž Cannon Beach, která návštěvníky okouzlí svou divokou přírodní krásou. Tato pláž je známá především svými majestátními skalními útvary nazývanými Haystack Rocks, které se tyčí z moře.

Užijte si léto

V článku jsme si představili tipy na letní dovolenou v místech, kde se baculky nemusí za své kypré tvary stydět a mohou směle chytat bronz na některých z nejkrásnějších pláží naší planety. Ale mají se vůbec za co stydět? Vždyť existuje celá řada žen a dívek s plnější postavou, které se naopak hrdě ke své silnější postavě hlásí a nemají z ní žádné komplexy. Toto jejich chování je ovšem druhým táborem lidí dbajících o zdravý životní styl občas chápáno velmi negativně jako propagace obezity.

Nadváha je u nás v současnosti stále některými lidmi vnímána jako něco nechutného. Obézní lidé jsou obecně považováni za líné jedince, kteří se ládují jídlem od rána do večera. Tlouštíci se občas také stávají terčem vtipů a posměchu, což by se jistě dít nemělo, protože důvody obezity mohou být různé, včetně těch zdravotních. Říká se "Nesuď nikoho, dokud neujdeš míli v jeho botách"a u pohledu společnosti na tlusté nebo chcete-li baculaté lidi to platí dvojnásob. Pokud si odmyslíme závažná zdravotní rizika obezity a vezmeme v úvahu pouze hledisko estetické, tak nikdo by neměl kritizovat vzhled někoho druhého, nebo ho dokonce kvůli tomu ponižovat. Jestliže se člověk cítí dobře ve svém těle, přijímá se takový jaký je a jemu samotnému kilogramy navíc nevadí, pak je vše v naprostém pořádku. Každý obézní člověk by si však měl na druhou misku vah dát své zdraví a dobře zvážit, zda právě kvůli němu by neměl začít se svou nadváhou něco dělat.

Ať už se za svou postavu stydíte, nebo ne, buďte k sobě i k ostatním laskaví a užijte si naplno nadcházející léto bez zbytečných komplexů či předsudků vůči druhým lidem.

Zdroje: Autorský článek doplněný o poznatky: avetour.cz, starovekyegypt.net, Lubomira Mohamady

1000 nejkrásnějších pláží světa a potápěčských míst. Praha: Svojtka & Co., 2008. ISBN 978-80-7352-974-1.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz