Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Nevyžádané fotky penisů: Oblíbená mužská zábava rozesílání snímků svého přirození očima ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Pixabay

Tzv. cyberflashing je společenským problémem dnešní moderní doby. Jedná se o nevyžádané zasílání fotografií pánského přirození. Co muže k tomuto počinu vede? Na to se snažili najít odpověď i vědci.

Článek

Žijeme v době digitálních technologií, která s sebou přináší pro uživatele nejenom pozitiva, ale má i určité negativní stránky. Jednou z nich je fenomén zvaný cyberflashing, což je nevyžádané zasílání fotografií penisů, obvykle v erekci. Tento jev je pro ženy nejen stresující, ale je potřeba zmínit, že jde o formu sexuální obtěžování, na kterou pamatují i české zákony. S trochou nadsázky lze říci, že zatímco v minulosti exhibicionisté číhali v parku na procházející ženy, aby jim ukázali své nádobíčko, dnes jim k tomu stačí použít některou technologickou vymoženost. Toto poněkud „záhadné“ a do značné míry rozšířené chování některých mužů, kteří zřejmě pociťují neodbytné nutkání rozesílat fotografie své mužské chlouby ženám blízkým i zcela neznámým, aniž by o to dámy stály, se stalo též předmětem vědeckého zkoumání.

Ženy, které jsou „poctěny“ zasláním fotografie penisu, si často kladou otázku, co muže k této činnosti pudí. Slečny a dámy totiž tyto oplzlé snímky obvykle nevzrušují, naopak je považují za nechutné, trapné či obtěžující a nechápou, proč jim je pánové vlastně posílají. Průzkum britské společnosti YouGov z roku 2018 uvádí, že 40 % žen ve věku mezi 18 až 34 lety obdrželo nevyžádaný sexuální snímek. V tomto článku se podrobněji podíváme na několik z možných důvodů, proč někteří muži mají potřebu „dickpic“, jak se nevyžádaným snímkům penisu též říká, posílat něžnému pohlaví.

Proč muži praktikují cyberflashing

Pro muže je jejich penis velmi důležitý orgán, nazývají ho láskyplně nejrůznějšími jmény a pokud je podle jejich představ krásný, velký, tlustý či neodolatelný, dmou se pak doslova pýchou. Tito „nadsamci“ zřejmě dospěli k závěru, že by byla škoda se o něco tak úžasného, jako je jejich přirození, nepodělit. Toto chování se projevuje především u mužů se sklony k narcismu. Která žena by odolala takovému chlapákovi, že? Těmto mužům by měl někdo konečně vysvětlit, že všechny ženy rozhodně nejsou zapálené „ornitoložky“, toužící po sbírce ptáků. Studie zveřejněná v Journal of Sex Research uvádí, že muži tímto způsobem demonstrují svou dominantní roli. Pánové rozesílající „dickpicy“ v tomto případě obvykle dobře vědí, že jde o nepřípustné chování, ale právě překračováním hranic si dokazují svou mužskou nadřazenost.

Z analýzy provedené ve Spojených státech v roce 2019 vyplývá, že další možnou příčinou cyberflashingu může být snaha o nalezení partnerky. Část mužů, kteří se odhodlají poslat fotografii svého penisu neznámé ženě, kolegyni z práce, kamarádce či sousedce (výčet je pestrý, dosaďte si případně sami), volí tuto formu komunikace jako prostředek k seznámení. Může se to zdát divné, ale těmto mužům absolutně nedochází, že se chovají nepatřičně. Naopak doufají, že s nimi žena naváže kontakt, začne flirtovat, nebo jim dokonce pošle na oplátku svou eroticky laděnou fotografii. Zde je potřeba podotknout, že ačkoliv nejsou všechny ženy vysloveně romantické a netouží po kytici růží nebo večeři při svíčkách, fotku penisu jako pozvání na rande nechce dostat žádná žena.

Samostatnou skupinu pak tvoří podle stejné analýzy exhibicionisté, kteří se rádi předvádějí a nevidí na svém počínání nic špatného. Moderní technologie jim umožňují během chvilky oblažit pohledem na svou mužskou pýchu hned několik žen najednou. No není to vzrušující? Pro exhibicionisty rozhodně ano, jelikož při tom zažívají sexuální vzrušení. Dotazovaní muži také uváděli, že se jim na cyberflashingu líbilo, že takto uvedou ženu do rozpaků a další pro změnu vzrušovaly nadávky, které po zaslání fotografií penisu následovaly.

Foto: Pixabay

Ilustrační foto

Žijí mezi námi

Pokud si takového „uměleckého fotografa“ představujete jako slizkého úchyla, o kterého by si žena neopřela ani jízdní kolo, tak jste na omylu. Jsou mezi nimi muži všech věkových kategorií, mladí studentíci i starostliví dědečkové. Jde jak o pány svobodné, teprve hledající partnerku, ale i šťastně zadané či spořádané otce rodin. V této zálibě se vyžívají muži napříč profesemi a roli nehraje ani jejich společenského postavení. Zkrátka a dobře, tomuto „oblíbenému pánskému koníčku“ se věnuje leckterý muž.

Možná je to dáno i tím, že na rozdíl od žen, které mají kromě zaměstnání na svých bedrech ještě velkou část péče o domácnost a děti, zbývá pánům evidentně spousta volného času pro provozování podobných činností. Nemluvě o tom, že si cyberflashingem někteří z nich zpestřují pobyt na pracovišti, a hanbaté fotky pak dorazí kupříkladu z pracovního e-mailu či služebního telefonu, což je vskutku pikantní. Jinými slovy, možná je jednou z příčin také „nuda“, kterou muži vyplňují tímto, pro ně jistě vzrušujícím způsobem. Budeme si muset ještě počkat na další vědecké studie, než se dozvíme, jak tomu skutečně je, nebo nám pánové prozradí o tom, co je vede k cyberflashingu, více sami?

Zdroje: Autorský článek doplněný o vlastní poznatky a zdroje Wikipedia, The Guardian

Anketa

Obdrželi jste někdy nevyžádanou fotografii pánského přirození?
Ano
29,2 %
Ne
70,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4510 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz