Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Když mozek křičí, že to nemá smysl, ale srdce to nechce pochopit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: 422694/pixabay

Už nějakou dobu víte, že to nefunguje, snažíte se to změnit, ale víceméně to vlastně děláte převážně jen vy.....

Článek

Už to trvá nějakou dobu, váš partner je protivný, podrážděný. Víte, že příčinou je například nějaká závislost nebo i jiná žena.

Každý víkend se hádáte a na začátku každého dalšího týdne doufáte, že tenhle víkend bude v pohodě a klidný, i když někde vzadu v hlavě vám něco říká, že víte, že to tak nebude.

Snažíte se to řešit. Snažíte se s partnerem mluvit. Ale odpovědí vám bývá mlčení nebo lítost a nebo sliby, které se nikdy neuskuteční, a tím pádem se nikdy nic nezmění.

Snažíte se doma budovat pohodu a klid, kterou váš partner nakonec stejně naruší neustálýma výtkama, vynucováním si respektu, požadavky a křikem. Děti utečou ven, někam jinam kde mají klid a vy se buď zavřete do jiné místnosti nebo odejdete někam pryč z bytu, protože víte, že už vše řešíte několik týdnů, možná i měsíců pořád dokola, ale nikam to nevede.

Zkusíte se jít ven někam společně pobavit, ale nakonec zjistíte, že už ani to neumíte…

Váš mozek křičí, že takhle žít nejde a takhle žít nechcete. Srdce stále doufá, že mu to ještě dojde, že mu přece musí na té rodině záležet, že se něco změní. Přeci jste spolu už tak dlouho a tolik se znáte a tolik si rozumíte. Přeci nezahodíte společnou rodinu a tolik let.

Ale váš rozum ví, že jednoho dne pohár přeteče a vy budete muset zapomenout na všechny společné zážitky a chvíle a jít jinou cestou.

Každý konec přeci otevírá nové dveře a je jen na vašem výběru jaké ty nové dveře budou…

Nejtěžší je uvědomit si to, připustit, vyslovit nahlas, říct to tomu druhému a vydržet ten odchod.

Někdy se musíte zapřít, a i když máte někoho rádi, a když to nefunguje a druhá strana nehledá řešení, tak překonat těžké chvíle, aby alespoň pro vás mohli přijít lepší.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz