Hlavní obsah
Finance

Minimální mzda se opět některým oborům nezvedla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: image4you/pixabay

Již druhý rok není některým skupinám prací navýšena minimální mzda. Doufejme, že se jako naše vláda nezachovají i zaměstnavatelé.

Článek

Zřejmě vláda došla k závěru, že lidé v jistých oborech nepotřebují přidat.

Za to nelogicky potřebují zřejmě přidat ti, co mají nejvíce.

Na všech serverech na internetu si dnes již můžete dohledat, jak se od nového roku navýšila minimální mzda.

Jenže neexistuje pouze minimální mzda, ale také nejnižší úroveň zaručené mzdy pro různé profese, seřazené dle obtížnosti.

Ano, bylo základní profesím v první skupině navýšeno o 1600 Kč na opět směšných 17900 Kč hrubého za práci 40 hod. týdně. Také se navýšila druhá a třetí skupina, kam patří například lidé za kasou, to znamená prodavačky či číšníci, kteří přijímají platby.

Druhým rokem, už se ale nepřidalo skupině 4 až 7 a to přesto, že proběhlo obrovské navýšení cen potraviny, jde nahoru teplo, elektřina, daně. Dle naší vlády ať si tyto profese vyjdou, jak chtěj. Nebo ať si dojdou případně pro příspěvek na pracák. Dle posledních informací, by se měl snížit i příspěvek na bydlení…

Vtipné je, že do těchto skupin patří v soukromém sektoru zrovna ti diskutovaní ošetřovatelé či zdravotní sestry, kterým se slíbilo navýšit. Nebo další profese jako jsou například účetní.

Za to osmá nejvyšší skupina byla navýšena v minulém roce, a i v tom letošním a to o 3200 Kč hrubého na 37800 Kč hrubé mzdy měsíčně.

Každopádně se stále držím názoru, že politici by měli brát průměrnou mzdu, aby žili v realitě a dělali svou práci ku prospěchu lidí i státu…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz