Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Zlepší feromony váš sexuální život?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: StockSnap/pixabay

Jste s partnerem dlouhodobě a jak už to bývá, jestli jste na počátku měli sex téměř denně, v mnoha vztazích to po letech, kdy se ve vztahu objeví ještě děti a nedostatek soukromí už zdaleka není pravda.

Článek

Všichni stárneme a hormonů ubývá.

Pro muže si připustit, že už není tak výkonný, je těžké, utrpělo by jeho ego. A navíc, aby si šel komplikovaně pro modrou pilulku, kvůli které by měl nejdřív podstoupit vyšetření, navíc kvůli ženě, kterou už má doma jistou… Sex jednou za měsíc přeci stačí.

Opravdu i vám? Pro ženy je sex mnohem víc než pro muže. Je to pro ně víc citová než fyzická záležitost.

Co se týče fyzické záležitosti, chemie, která funguje při sexu v těle, je prospěšná jak fyzické, tak psychické stránce, hormony štěstí, které se vyplavují, vám prospívají. Pokud máte sex ráda, cítíte se pak prostě fajn.

Navíc pocit, že po vás váš muž touží a vy se můžete cítit jako žena, o kterou je zájem, je nenahraditelný.

A další věc, sex není jen o fyzickém spojení dvou lidí, je o sdílení intimity, o vzájemné blízkosti a dotecích.

A poslední záležitost, vtírající se myšlenky, zda je vám partner věrný, když s vámi spí tak málo.

Sexuální život podporuje pocit toho, že váš vztah je ucelený a že funguje jak má. Měl by být jeho nedílnou součástí.

Někteří muži nahrazují manželský sex pornem. Jak řekl jeden sexuální couch, zkuste se měsíc nepodívat na porno a uvidíte jaká bude z vaší ženy bohyně a jak ji budete chtít.

Dlouho jsem zvažovala možnost feromonů. Přišlo mi to jako manipulace. Navíc jsem si říkala, že by mě můj manžel měl chtít pro mě samotnou.

Na druhou stranu všechny víme, že muž je, stejně jako vy, někdy unavený z práce. Do toho si přičtěte společnou ložnici s dětmi v bytě 2+1. Pak třeba finanční, či jiné starosti a sexuální život jde stranou. Pokud to trvá déle, stane se to bohužel pravidlem.

Ale nakonec mi feromony přišly přeci jenom jako lepší možnost než se rozcházet, když vše ostatní funguje. Nebo hledat sex jinde a riskovat, že to praskne a o vztah přijdete a také, že tím druhému ublížíte. Také v dalším vztahu může nastat úplně stejná situace. A je to přeci příroda.

Feromony je lepší koupit třeba z Německa, určitě nevzít to první nejlevnější, co vám přijde pod ruku. Je na vás, zda to manželovi řeknete, já to neudělala, ať má klidně pocit, že je to samo od sebe, vztahu to jen pomůže.

Jsou feromony v parfémech a pak také bez vůně. U vůně je potřeba brát v potaz, zda bude partnerovi příjemná, pokud ne, bude to jeho dojem z feromonů určitě rušit. Já napoprvé šáhla vedle a vůně se partnerovi nelíbila, ale pokus dvě už vyšel.

Jestli si říkáte, že ženy by na feromony mohly reagovat podrážděně. Pak já mám feromony, které jsou vyvážené mužský hormonem natolik, aby i ženám připadaly příjemné.

Feromony lze využít i jinak, při jednání s muži. Například pokud jdete cokoliv vyjednávat mimo domov nebo k jednání se šéfem. Rozhodně vám pak půjde víc na ruku.

Ani tak nepoužívám feromony pravidelně. Chtěla bych mít pocit, že mě manžel chce také kvůli mě a nejenom kvůli feromonům.

Ale pokud dáme děti k babičce, vezmu si hezké prádlo a k tomu pár kapek feromonů, pak se večer zaručeně vyvede. A někdy ještě i další ráno.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz