Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Nevěra, pátrat po ní nebo ne?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: panajiotis/pixabay

Ženská intuice a pozornost dokáže odhalit mnoho. Ale mnoho věcí nám zase mozek zdůvodní, aby se nemusel potýkat s případnou bolestí. Případně se stavět realitě a muset řešit závažný problém…

Článek

Pokud nejste chronická žárlivka a začnete na vašem partnerovi pozorovat změny v chování nebo v trávení volného času, začne vám díky vaší intuici blikat červené světýlko. Většina žen si z počátku tuto možnost nechce ani připustit.

Znamenalo by to, že nejste momentálně ta jediná žena v jeho životě, jak vám celou dobu tvrdil. Znamenalo by to, že váš muž vás podvádí a lže vám. A také si připustit, že vás možná opustí, a pokud máte společnou rodinu, že s dětmi zůstanete sama.

Ženy, které jsou na svých mužích finančně závislé, obvykle v době rodičovské, si nechtějí a nemůžou myšlenku, že by zůstali sami na rodinu, kterou si původně společně vysnili, ani pomyslet.

Nejhorší a nejbolestivější je pocit zrady. Partner je obvykle vám nejbližší člověk, o kterého byste měli možnost se opřít, a kterého mají v mnoha případech děti rády. O to složitější je otázka zda pátrat či nepátrat po nevěře, o které byste raději ani nevěděli.

Jenže nevěra nezřídka způsobí výkyvy nálad u partnera vůči vám, i vůči dětem. Vypětí života s pocitem, že vás možná někdo přistihne, že se lži provalí a vy přijdete o rodinu, kterou jste možná ani ztratit nechtěli, jen jste si prostě chtěli užít bokem, začíná sžírat jejich psychiku. Výmluvy a lži, které musí podstupovat, aby to mohl hrát na obě strany a dvojí život, ho může začít časem unavovat. Také se stává, že vzhledem k tomu, že mají zadní vrátka, naroste jejich sebevědomí a i díky tomu se zhorší jejich chování vůči vám. Připadají si, že vás mají jistou, navíc mohou kdykoliv odejít.

Ať chcete nebo ne a pokud vás tato možnost a nejistota trápí čím dál tím víc, nedokážete tuto situaci neřešit. Protože vy jste ten komu na rodině záleželo, kdo nechtěl mít žádná zadní vrátka a představoval si společnou budoucnost celé rodiny. Navíc pokud nastane situace, kdy se partner chová k celé rodině ještě hůř, kvůli vlastním výčitkám svědomí, bude se vám v tom žít jen těžko.

Každopádně jen vy sama si musíte zodpovědět otázku, co se stane, když zjistíte, že vaše domněnky jsou pravdivé? Upřímně si říct, jestli chcete znát odpověď a jestli jste připravená na to, že když se to provalí, může partner i odejít k té druhé. Pokud si odpovíte, že ano, pak máte několik možností.

Pokud máte peníze, najmete si detektiva a je vyřešeno. Jenže to většina z nás nemá, pokud máte doma malé dítě, které v noci nechcete tahat po městě nebo ho nemůžete nechat doma samotné, pak moc možností nemáte. Také mi připadá nedůstojné se plížit za jeho zády po městě.

V první řadě se můžete zkusit partnera zeptat. Ale nemyslím si, že to je ta nejlepší možnost, protože pravděpodobně vám již po sté zalže.

Mám dokonce kamarádku, která opravdu šla a partnera sledovala. Její intuice byla správná… Její partner si seděl v hospůdce s novou přítelkyní a vesele ji tam veřejně objímal a líbal. Jejich vztah se rozpadl. Ale mají spolu dceru a dnes mají vynikající vztahy, ale pouze jako přátelé…

Je nelegální kouknout se druhému do telefonu a zkuste toto téma nadhodit na síti a tisíc potrefených hus se určitě ozve… Přesto chápu, když to některá žena výjimečně udělá. Pokud vám muž permanentně lže, od něj se pravdu nedozvíte. Od dítěte z domova se také hnout nemůžete. Co pak máte dělat?

Můžete požádat některou z kamarádek, zda se nestaví v jeho oblíbené hospodě, zda je tam sám. Lépe pokud je to kamarádka, kterou nezná. Ale u starších žen, kdy ostatní kamarádky mají podobně staré děti je nepravděpodobné, že by v noci běhali po městě. Žít v obrovském strachu, nejistotě a vypětí je opravdu těžké a vysilující, a tak mnoho žen díky tomu, že se podívali do telefonu na partnerovu nevěru opravdu přišli.

Některé ženy se řídí větou, že není důležité kam muž odchází, ale kam se vrací. Na to bych zcela nespoléhala, znám několik vztahů, kdy muž nakonec odešel k jedné z těch druhých a již tam zůstal. Na druhou stranu žít s mužem, který s vámi již nechce být, je ztráta času nejen jeho, ale i vašeho. Očividně, pokud se takto chová, nevadí mu riskovat, to co má doma a nebo si v návalu euforie a jistoty vašeho vztahu ani nepřipouští, že by o něj mohl přijít.

Věřím, že většina z nás chce muže, kterému může věřit, a s kterým chce mít smysluplný vztah. Muže, který nechce riskovat váš vztah, ale pro vaši rodinu žije a buduje ji s vámi, jenom s vámi. A také věřím, že takový muži rozhodně existují…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz