Hlavní obsah
Lidé a společnost

Filip Turek: Kandidát do Evropského parlamentu, kterému nejde o peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: X60s / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Filip Turek

Když se řekne Filip Turek, možná si velká část z nás nedokáže představit, o koho jde. Není to totiž tak dlouho, co se tento muž začal veřejně angažovat. Za tu chvíli si ale získal řadu příznivců a obdivovatelů.

Článek

Filip Turek se narodil v roce 1985 v Praze a většina těch, kteří ho znali ještě předtím, než se z něj stala politicky angažovaná osoba, si ho budou pamatovat nejspíše jako bývalého závodníka Formule 3 a automobilového experta. Turek je ale zároveň i sběratelem a prezidentem Jaguar klubu České republiky, který i založil.

Kromě toho je vášní Filipa Turka investování a restaurování vzácných automobilů. Do pozice europoslance však má potřebnou kvalifikaci. Vystudoval právo a politologii na dvou vysokých školách. Přestože se mezi roky 2015 a 2018 věnoval právě závodění ve Formuli, kde několik závodů dokonce vyhrál, mohli jsme ho před dvěma lety začít vídat na internetových televizích VOX TV a XTV.

Na stanici VOX TV má vlastní pořad nazvaný Po žních k Turkovi, kde se věnuje aktuálním i dlouhodobým tématům, které trápí naši zemi, potažmo i celou Evropskou unii. Spolu s Gabrielou Sedláčkovou se k problémům vyjadřují zcela otevřeně bez jakékoliv cenzury. Vidět ho ale můžeme i v obdobném tipu pořadu na stanici XTV Luboše Xavera Veselého. I tady se snaží divákům přiblížit podstatu problémů, které nás trápí, zhodnotit správnost kroků politické reprezentace či navrhnout inovativní řešení, které má šanci na úspěch.

Už více jak dva roky nám tak Filip Turek prezentuje své názory a úvahy. My zas máme jedinečnou možnost poznat, jak na tom s politickým smýšlením je. A to nám může pomoci se rozhodnout, zda mu dáme nebo nedáme svůj hlas ve volbách do Evropského parlamentu, kam se rozhodl kandidovat.

A ať už mu svůj hlas dáme, nebo ne, jedno je jisté. Filip Turek je kandidátem do Evropského parlamentu, kterému nejde o peníze spojené s výkonem funkce europoslancem. Finančně je naprosto nezávislý a svůj post chce vykonávat pouze s motivací v Evropě něco změnit. A toho si na jeho práci můžeme jedině vážit.

Hlavním motem stran, za které bude Filip Turek kandidovat, tedy za stranu Přísaha a stranu Motoristé sobě, je zejména hlasování proti omezování suverenity České republiky či narušování práva veta členských států. Filip Turek se snaží o potlačení nelegální migrace, zrušení zákazu spalovacích motorů, zrušení Green Dealu jako hrozby pro průmysl, energetickou bezpečnost i prosperitu občanů České republiky, v neposlední řadě je proti snahám o zrušení české koruny a zavedení eura na našem území.

Filip Turek je novou výraznou osobností politické scény, která se nebojí říkat věci na rovinu, i když to zahrnuje často netolerovanou upřímnost. Možná právě v tom tkví jeho jedinečnost, která by ho mohla dostat až do Bruselu.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz