Hlavní obsah
Umění a zábava

Kašpárek už to v Hell’s kitchen opravdu přehání. V pořadu se stále jenom křičí a plýtvá potravinami

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mvdhuevel / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

První epizoda Hell’s kitchen byla plná nervozity, stresu a vulgarit nejen z úst soutěžících. Po druhém díle je ale jasné, že se v podobném duchu ponese celá reality show. Jenže chování moderátora je přehnané a zbytečné.

Článek

Moderátor pořadu Hell’s kitchen, slavný český kuchař Radek Kašpárek i ve středečním díle dokázal, že pořad bude od začátku až dokonce plný jeho řevu. Už po první epizodě byl za takové chování kritizován a ve druhém pokračování to bylo ještě horší. Až na výjimky křičel od začátku pořadu až do jeho konce.

Vulgárních výrazů sice tentokrát nebylo tolik, ale stres a nápor na soutěžící byl snad ještě větší. Radek Kašpárek zejména na ženský tým křičel tolik, že mu až začal vynechávat hlas. Je logické, že se jedná o kuchařskou show, která je na tomto principu založená, avšak čeho je moc, toho je příliš. Soutěžící byli do Kašpárkovi kuchyně hozeni jen tak. Moderátor je na to ani trochu nepřipravil a pak po nich vyžaduje rychlé a bezchybné výkony. Každý kuchař, ať je sebelepší, se v novém prostředí nějaký čas zacvičuje a adaptuje. Tento komfort tady ale soutěžící rozhodně nedostali.

Radek Kašpárek dělá tu chybu, že se až moc snaží napodobit Gordona Ramsayho, který tento pořad moderuje ve Velké Británii. Odpovídal by tomu i nový účes, kterým na začátku pořadu překvapil. A ač je chování jeho britského kolegy vůči soutěžícím ještě drsnější, Kašpárek se snaží jít v jeho šlépějích a snaží se, aby z něj šel strach. To možná zapůsobí na vynervované soutěžící ve studiu, divákům u televizních obrazovek ale přijde spíše směšné a neuvěřitelné. Takový Radek Kašpárek, kterého známe z MasterChefa, prostě není a lidé to vědí.

V pořadu se navíc neskutečným způsobem plýtvá jídlem a to je naprosto neakceptovatelné. Už v prvním díle vyhodil Radek Kašpárek do koše bezpočet mušlí svatého Jakuba neboli hřebenatek. A to jenom proto, že nebyl spokojen s tím, jak jsou opečené. Tento kuchař je sice zvyklý na určitou úroveň kvality, kterou ve svých restauracích servíruje, nedokonale opečená mušle ale ještě neznamená její nejedlost. Rozhodně tak nepatří do koše. Jedná se o velmi drahé a vzácné suroviny, které mohou být dále zužitkovány.

Stejně tak se plýtvalo i v tomto díle. Nejednalo se sice o drahou surovinu, přesto však počet vajec, který při úvodní soutěži skončil na zemi, byl doslova alarmující. A další produkty letěly do koše během vaření. Je tohle opravdu nutné? Musíme v dnešním světě, kde lidé na mnoha místech planety trpí hlady, takto plýtvat jídlem?

Pořad Hell’s kitchen se určitě uchytí v zemích, kde diváky taková zábava baví a kde jim chování moderátora přijde adekvátní. V Česku ale zatím taková zábava místo nemá. Přece jen jsme inteligentní národ, který touží trochu po něčem jiném.

Zpracováno na základě:

a na základě sledování první a druhé epizody pořadu Hell´s kitchen (TV Nova, 28.8.2024 a 4.9.2024)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz