Hlavní obsah
Umění a zábava

Propadák jménem Hell’s Kitchen. Nezajímaví soutěžící a rozeřvaný Kašpárek, kterému to nikdo nevěří

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Elletakespohotos / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Máme za sebou premiéru nové reality show o vaření natočené na základě licencovaného britského formátu. V českých podmínkách je ale hned po prvním díle jasné, že diváka nenadchne.

Článek

Nový formát pořadu Hell’s kitchen od prvního momentu nápadně připomíná spojení dvou existujících a v Česku již vysílaných reality show či soutěží. Část děje odehrávající se v kuchyni připomíná oblíbeného MasterChefa, čemuž do jisté míry pomáhá i moderátor pořadu Radek Kašpárek, který byl i v MasterChefovi jedním z porotců. Na druhou stranu jsou zde soutěžící společně ubytováni a záběry z jejich ubytovny připomínají scény z vily Vyvolených nebo Big Brothera.

Česká verze Hell’s Kitchen má však hned několik nedostatků. Prvním z nich jsou nezajímaví soutěžící. Divák by předpokládal, že v pořadu, kde se proti sobě utká dvacet profesionálních kuchařů, nebude nouze o zajímavé gastronomické postřehy a že bude jejich kulinářské umění celkově na vyšší úrovni než u amatérů. Opak je ale bohužel pravdou. Někteří z nich vypadali, jako kdyby v kuchyni stáli poprvé a nevěděli si rady ani s těmi nejzákladnějšími postupy. Jak ale takových dvacet soutěžících mohlo postoupit až do studia, nad tím zůstává rozum stát.

Ale nejsou to jen soutěžící, kteří pořadu zrovna nepřidají. Souschefové, kteří Radku Kašpárkovi pomáhají s dohledem a mentorováním soutěžících, působí nezáživně, postávají kolem a moc se toho od nich nedozvíme. Problémem je ale i samotný moderátor. Přestože televize Nova odvysílala teprve první díl tohoto pořadu, Kašpárek už se dokázal tak naštvat, že nejdříve ze své kuchyně vyhodil dvě ženy, následně celý ženský tým. To vše bylo doprovázené vulgárními nadávkami. A aby toho nebylo málo, o pár obrazů později udělal to stejné i s mužským týmem, načež hostům restaurace oznámil, že kuchyně je zavřená.

Byl to ale přece jen první večer. Nikdo ze soutěžících pod takovým náporem ještě nikdy nevařil, takže to pro ně mohla být zatěžkávací zkouška, aby viděli, jak na tom jsou. Smyslem pořadu přece není učinit z vaření před kamerami pro soutěžící postrach. Používání vulgarit, z nichž pouze některé jsou v hlavní vysílacím čase nahrazené pípnutím, je vrcholem celé této bizarnosti. Vulgární slova během vaření i během rozhovorů používají jak soutěžící, tak je jimi častuje i moderátor pořadu.

Soutěžící nikdy nestáli v Kašpárkově kuchyni, nemají osahané přístroje a nevědí, jak co funguje. Menu, které měli vařit, jim navíc bylo do rukou svěřenou jen na pár chvil, přestože většina z nich předpokládala, že jim návod zůstane po celou dobu vaření. Mnozí pak během soutěžního večera ani nevěděli, co a jak mají vařit.

I diváci pořad doslova strhali. Nejčastěji kritizují to, že Kašpárkovi nelze jeho naštvání a výlevy vzteku věřit. Podle nich se jen snaží věrně napodobit originální formát, kde se britský kuchař Gordon Ramsay do soutěžící opírá nevybíravým způsobem. Tady je to ale spíš tak trochu k smíchu.

První díl si své diváky sice našel, ale teprve při dalších dílech uvidíme, jak je oslovil a zda mu zůstanou věrni. 482 tisíc sledujících totiž při premiéře nového formátu není zdaleka zázračné číslo. A vzhledem ke komentářům a hodnocením se dá předpokládat, že do příštího týdne jich ještě razantně ubyde.

Zpracováno na základě:

a na základě vlastního názoru ze sledování prvního dílu Hells Kitchen

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz