Hlavní obsah

Nový rok, nový Bitcoin: Překonal 1 000 000 Kč! Jak na tom vydělat?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Karolina Grabowska / Pexels.com

Nový rok, nový Bitcoin: Překonal 1 000 000 Kč! Jak na tom vydělat?

Bitcoin hned začátkem nového roku prorazil hranici 1 milionu korun, a to poprvé od dubna 2022. Největší kryptoměna na světě tak zahájila nový rok velkolepým nástupem.

Článek

Jak na nový rok, tak po celý rok?

Bitcoin hned začátkem nového roku prorazil hranici 1 milionu korun (přibližně 45 000 dolarů), a to poprvé od dubna 2022. Největší kryptoměna na světě tak zahájila nový rok velkolepým nástupem, podpořená optimismem kolem možného schválení fondů ETF s bitcoinem obchodovaných na burze.

Bitcoin dosáhl 21měsíčního maxima 45 774 dolarů. Za celý rok 2023 tak udělal zisk přes 180 %, což bylo jeho nejsilnější výroční vystoupení od roku 2020 a předčil tak veškeré akciové indexy. Přesto ale zůstává daleko od rekordního maxima 1,5 milionů korun (69 000 dolarů), které dosáhl v listopadu 2021.

Ether, mince spojená s blockchainovou sítí ethereum, byla v úterý o 1,45 % výše na hodnotě 50 000 korun (2 400 dolarů), a loni tak posílila o 91 %.

Foto: Honza Bezstřecha

Bitcoin v roce 2023 vyrostl přes 180 % a překonal hranici 1 000 000 Kč

Jak na to?

Máte-li zájem být součástí, investovat do Bitcoinu lze například přes aplikaci Revolut, jak na to se dočtete zde.

Co bude dál?

Investoři se soustředí na to, zda americký regulátor cenných papírů brzy schválí spotový bitcoinový ETF, což by otevřelo trh s bitcoinem pro miliony dalších investorů a přilákalo miliardy investic. Znamenalo by to přísun obrovského množství peněž z amerických penzijních fondů, což může nastartovat masivní růst ceny bitcoinu.

Americká komise pro cenné papíry a burzy odmítla v nedávných letech několik žádostí o spuštění spotových bitcoinových ETF, argumentujíc, že trh s kryptoměnami je náchylný k manipulaci. V posledních měsících však existují čím dál větší známky toho, že regulátoři jsou připraveni schválit alespoň některé z 13 navrhovaných spotových bitcoinových ETF, s očekáváním, že rozhodnutí pravděpodobně přijde na začátku ledna.

Reakce na možné zamítnutí by byla jasná a pravděpodobně by došlo k okamžitému poklesu, řekl Chris Weston, vedoucí výzkumu v Pepperstone.

Rostoucí sázky na to, že hlavní centrální banky letos sníží úrokové sazby, což je trend, který již Česká Národní Banka započala koncem roku 2023, budou také příznivé pro kryptoměny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz