Hlavní obsah
Názory a úvahy

Alena Schillerová klesla na samé dno populismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Facebook.com/Alena Schillerová

Alena Schillerová, zdroj FB profil poslankyně

Málokdo by si uměl představit, co všecho použije Alena Schillerová v rámci politického boje. Její aktuální vyjádření v kontextu fantastické solidarity ve sbírce pro malého Martínka je zvlášť opovrženíhodné.

Článek

Když jde do tuhého, umí češi projevit obrovkou míru solidarity. Stalo se tak po povodních, tornádu i ve vztahu k uprchlíkům z Ukrajiny. Vždy jde o momenty, kdy člověk může být hrdý na své spoluobčany i na to, že je Čech. Aktuálně se snad každý zajímá o sbírku na léčbu malého Martínka a zapojilo se do ní skoro tři čtvrtě milionů spoluobčanů. Je radost to sledovat.

V době psaní tohoto článku se rodičům chlapce s vzácnou chorobou, jejíž léčbu nehradí pojišťovna, povedlo vybrat 112 724 855 Korun od 242 448 dárců, a to za pouhý měsíc trvání této sbírky. Je to opět nádherná ukázka vzájemné solidarity a člověčenství a není to ve zdravotnictví ojedinělé. Začalo to někdy v devadesátých letech „Kontem Míša“ a od té doby se pravidelně zapojují občané této země do pomoci v řešení nákladných zdravotních zákroků, které nepokrývá zdravotní pojištění.

O to smutnější je reakce Aleny Schillerové z hnutí ANO. Tato královna Instagramu nešetří storýčky, v nichž populisticky tepe do ministra zdravotnictví Válka. „Velká ostuda ministra Válka! Nikdy neměl dopustit, aby se pro záchranu života, který má být chráněn veřejným zdravotním pojištěním, skládala veřejnost po korunách!“ píše v jednom z nich.

Foto: Honza Průša

Alena Schillerová na Instagramu

Od bývalé ministryně, která si z veřejných peněz nechávala hradit soukromého fotografa, aby ji fotil s pávy či jinou havětí, je to minimálně pokrytecké, stejně jako od političky, jejíž strana nepodporuje finanční spoluúčast pacientů na zdravotní péči nebo hrazení nadstandardů.

A tak namísto toho, aby ocenila obrovskou solidaritu a dobrou vůli všech zúčastněných, nepravdivě (ne, nevybírá se po koruně) a populisticky se snaží získat jakýkoliv politický bod na svou stranu. A za každou cenu. O nic jiného, než o sebezviditelnění a snahu dostat se zas mezi pávy, paní Schillerové nejde. Je to smutná realita současné opoziční politiky hraničící s hyenismem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz