Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jessica Alves: od pohledného a šikanovaného mladíka přes plastické monstrum až po přeměnu v ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: JSL2004, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Jessica Alves, dříve známá jako Rodrigo Alves, se proslavila desítkami plastických operací a přeměnou v ženu. Na sociálních sítích, kde otevřeně hovoří o svém životě, ji sledují miliony uživatelů. Co stojí za trnitou cestou ke spokojenosti?

Článek

Rodrigo se narodil v Brazílii roku 1983 brazilské matce a britskému otci, kteří vedli rodinné podnikání v oblasti zemědělství, marketů, obchodních center a nemovitostí.

V 18 letech se přestěhoval do Londýna, kde studoval a později pracoval jako stevard. Nic mimořádného, dalo by se říct.

Avšak převážnou část svého dospělého života zaplnil mnoha a mnoha plastickými operacemi a estetickými zákroky kvůli honbě za dokonalostí. Jeho činy pak vyústily v kompletní přeměnu v ženu. Z Rodriga se tak stala Jessica, která o sobě tvrdí, že je šťastná jako nikdy dřív.

Všechny tyto zákroky stály bezmála milion dolarů. A jak se Rodrigo postupně měnil v Jessicu, stával se populárnější, žádanější a přicházely různé pracovní nabídky. Díky nim a nemalému dědictví po prarodičích si mohl dovolit utrácet peníze tam, kde potřeboval.

Nic není jen tak

V současné době o sobě Jessica tvrdí, že věděla, že je dívka již ve velmi nízkém věku. (Okolo 5 let). Pravděpodobně svou roli sehrála i hormonální dysfunkce, kterou tehdejší mladý Rodrigo trpěl. V důsledku této poruchy mu rostla prsa stejnou rychlostí jako u jeho pubertálních vrstevnic. První plastickou operaci tak podstoupil v 17 letech - odstranění přebytečné tkáně.

Nebyl to však jediný problém, který dysfunkce přinášela. Tělesné proporce u něj byly jiné než u ostatních chlapců a tak se stal terčem velmi ošklivé šikany. Častokrát sklízel ohavné posměšky i kvůli svému nosu.

Společně s tímto tlakem, zkušeností s onou první plastikou, povahovými rysy Rodriga se začala postupně budovat závislost na vylepšeních a různých úpravách.

Život ohrožující operace

Ačkoliv byl Rodrigo čím dál více spokojenější se svým vzhledem, nebylo to stále ono a i přes různá rizika nebyl schopen přestat.

Nechal si upravit snad vše, co jde. Včetně vlasů, umělých břišních svalů či vyoperování žeber.

První potíž ale přišla, když tělo nepřijalo materiál z něhož mu byl modelován nový nos. Po šestém zákroku z celkových deseti úprav nosu dostal silnou infekci a část tkáně začala nekrotizovat.

Navzdory velkým potížím podstoupil další úpravy, přičemž při jedné z nich byla použita chrupavka z jeho zápěstí, z které si následně nechal vymodelovat nový nos.

Po těchto událostech však ztratil čich.

Nebyl to však jediný problém. O tom, že mnoho operací bylo bolestivých hovoří do dnes. Před lety si nechal vyplnit paže látkou, díky které měly jeho ruce vypadat svalnatější. Nicméně po zákroku ochrnul na obě končetiny, do těla se mu dostala bakterie, po které mu hrozila amputace ruky a případná smrt. Dlouhé týdny měl paže nehybné.

Všechno naštěstí dopadlo dobře, nicméně Rodrigo začal navštěvovat psychologa, což sám popisoval jako zlomový bod jeho života. Byla mu diagnostikována tělesná dysmorfie - duševní stav, při kterém je posedlý svým vzhledem s pocitem, že je stále něco v nepořádku a je třeba to napravit.

V důsledku těchto skutečností si prošel několika desítkami zákroků. Zajímavostí je, že při této své cestě za lepší vizáží navštívil i Českou republiku.

V roce 2020 pak došel k uvědomění, že vždy byl vlastně žena, jen ve špatném těle a zahájil tak kompletní proměnu v Jessicu, přesvědčen, že vždy lhal sám sobě i okolí.

Nyní je konečně šťastná

Píše se rok 2024 a Jessica konečně žije svůj snový život. Zařeknutá, že nyní je stoprocentně šťastná a končí s plastickými operacemi. Na svém Instagramu je plná spokojenosti, sebevědomí a hrdosti na to, kým se stala. Budiž jí to přáno.

Má milióny fanoušků, kteří ji podporují. Tisíce lidí komentují její fotografie, a jak už tak bývá, najdou se i tací, kteří ji kritizují, litují, obviňují atd. Ovšem pravdou je, že nyní skutečně působí tak spokojeně, jako nikdy dřív.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz