Hlavní obsah

Kdy už všichni konečně pochopíte, že to Petr Fiala myslí dobře, zejména s našimi dětmi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: European Parliament, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Když předchozí vláda navyšovala platy, rozdávala finance seniorům a zdravotníci dostávali mimořádné prémie, všichni jsme brali a brali. Ti chytřejší se zamysleli nad tím, kde se ale ony peníze berou, že by snad na dluh dalších generací?

Článek

Dobře se žilo a nikomu nic moc nechybělo. Andrej Babiš se stavěl proti přijímání kvót uprchlíků a ti, kteří se tímto cítili ohrožení, v něm viděli možný symbol bezpečí. I přesto, že věděl, že to takto rozhodně nemůže dlouhodobě fungovat. Uličník jeden.

Z jednoho mediálního přešlapu šel do druhého, drásán do krve ustál všemožné aféry, čerpal dotace i nedotace a lidem rozdával peníze, dbal o jejich blaho.

Ovšem po volbách přišel nový lídr hlásajíc zrušení EET, přísahajíc, že nebude zvyšovat daně a bude myslet na mladé, že bude ještě lépe! Přišla ale krutá realita, se kterou se celá vláda Petra Fialy musela vypořádat a rozbít tak zdánlivou bublinu, ve které jsme doposud žili.

Ano, za Babiše jsme se měli dobře, ale skutečně na dluh, nereálně udržitelně. Již tenkrát moudří upozorňovali, že za to zaplatí nejvíce naše děti. Nejednalo se přeci o žádné strašení, ale o jasný fakt.

A tak Petr Fiala musel razantně zakročit. Proto, aby se naše děti měly dobře musíme nutnou dávku nepříjemností skousnout teď my. Hrdinně, ať se vám to líbí nebo ne.

Pokud si to snad nemyslíte, pojďme se na to podívat.


Daně a finance

Státní kasa potřebuje peníze a jistoty. A tak je nutné činit velmi smysluplné kroky, které se nabízí.

Zvýšení daní je nezbytné. Fialova vláda sice chtěla myslet na mladé, ale holt není zbytí. Chcete mít a vlastnit? Tak si to taky šeredně zaplatíte. Nemovitosti a poplatky spojené s nimi vzrostly do astronomických částek, přeci pro blaho našich dětí. Jen daň z nemovitosti byla letos poprvé nesmyslně vysoká. A co například takový vlastní vrt? Realizace je několikanásobně vyšší než dřív.

Nepracující manželka na mateřské do daní? Bývávalo. Ale je nutné pochopit, že takhle současná vláda zachraňuje celou situaci a zejména budoucnost naší země.

To vám milí voliči A. Babiše nedošlo, že jednou narazíme? Pan Fiala je jen prozíravý. Jednoduše řečeno, teď budeme platit jak mourovatí, aby jednou nemusely naše děti. Geniální.

Životní prostředí

Ačkoliv Evropa produkuje oproti ostatním světadílům minimum emisí, je záhodno se více a více upisovat Green Dealu tak, jak současná vláda dělá. Sice to bude stát nemalé finance nás všech, ale stále z jednoho a toho samého ušlechtilého zájmu.

Rozhodně teď není na místě regulovat či dokonce zakázat velmi negativní, avšak oblíbené internetové obchody z Číny či Turecka. Jako například Trendyol, Temu, Shein apod., kde je sice patrný mnohem větší problém, co se ekologie a životního prostřední týče, ale za to zde nakoupíte levně jak nikdy. Co na tom, že emise a uhlíková stopa při výrobě produktů z těchto částí světa jsou mnohem vyšší, rovněž i dovoz balíků sem k nám do ČR než emise vyprodukované celou Evropou.

U nás je z výše uvedených důvodů draho, inflace neinflace, tak si může český občan dopřát alespoň toto šílenství. Vždyť vlastní emise budeme snižovat ruku v ruce s celou unií.

Potraviny, energie, služby

Ke službám jen krátce, aby jejich provozovatelé přežili, musí si buď najít druhou práci (ekonomika bude hezky šlapat) nebo musí své živobytí zdražit. Protože předchozí vláda udělala pěknou divočinu a teď to společně zachraňujeme.

Alespoň, že už není ta otravná EET. Sice teď neplatíme daně všichni spravedlivě, o to markantněji jsou ale jinde vyšší. Logické, být to tak musí.

A co takový ČEZ a jeho roční obrat? No buď nám bude teplo nebo si vezmeme svetr navíc. Chápe to i malé dítě, když je mu zima, vezme si mikinu… pohodlí obyčejných lidí musí teď stranou, kvůli minulosti a pro budoucnost.

Snad inflace a ne Fiala a jeho vláda způsobila cenu produktů tragickou. Co na tom, že zemědělci dostanou jen část, převážný výtěžek jde velkým korporacím a státu, aby se zalepila díra, která v minulosti vznikla. Na podporu lokálních podnikatelů a malých živnostníků není čas. Ideálně se nechat zaměstnat, zaplatit daň z každého prdu a mít pochopení pro přijímání nesmyslných ujednání a pro to, proč není zveřejněný státní rozpočet pro následující rok…

Za vidinou lepší budoucnosti. Milý Petře Fialo, děkujeme! Věřte, že tak jako vy se nikdo do novodobé historie české politiky nezapíše. Nikdo totiž nenaházel obyčejným lidem více klacků pod nohy než vláda pod vaším velením.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz