Hlavní obsah
Satira

167+1→Všichni chceme dostat přidáno!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://depositphotos.com/

Penězovod - vynález české vlády.

Chcete víc peněz? No kdo ne, já třeba jo. Nejradši tolik, abych už nikdy nemusel za peníze pracovat a mohl konečně dělat jen to, co mě baví a přináší potěšení. Mým snem bylo vždy dělat strážce majáku, to bych dělal i gratis. Ale blbě jsem se narodil.

Článek

Než začnu zprávou uplynulého týdne, kterou byly vyšší platy politiků, zmíním ještě jednu věc z de facto předminulého týdne, a to výsledek Velké pardubické. Poprvé to totiž byla plichta. Oba žokejové se postavili na stupně vítězů, dostali stejné věnce, podali si férově ruce a mohl být konec. Nebyl, protože někdo začal zkoumat, čí čumák (myslím koňský), byl v cíli o chlup dřív. A ukázalo se, že jiný někdo nezapnul tu cílovou kameru. Doporučuji pořadatelům tuto funkci příště nesvěřovat koňovi, člověk by byl lepší volba.

Platy politiků. Je to tu. Sněmovní fígl s navýšením a jeho procenty rozdráždil nejen opozici do nepříčetnosti, ale pochopitelně i dolních 10 milionů. Vzhledem k počtu vrcholných politiků jsou to v rámci rozpočtu drobné, ale je tu jakýsi morální prvek - ono když je jedna státní kapsa prázdná a druhá vysypaná a stát si na svůj chod půjčuje jako feldkurát Katz, tak je politicky sebevražedné se o tomto vůbec začít bavit, natož to začít realizovat. Načež vznikl tento mediální obraz - politici debatují, kolik si přidají a všechny ostatní záležitosti prostě nějak počkají, protože zas tak moc důležité nejsou… třeba otázka státního rozpočtu po povodních, že. Vláda Petra Fialy sbírá jeden mínusový bod za druhým. Můj dojem, že po příštích volbách vládnout ani nechce, se naplňuje s každým jejím krokem a potvrzují ho bohužel i předvolební preference. Koneckonců se přidali na sjezdu své strany i lidovci tím, že stále dokola točí ty stejné tváře a do čela si zvolili pana Výborného. Určitě je to hodný člověk, fajn taťka, pracovitý, o tom žádná, ale chce-li strana alespoň nicotných 5%, měla by okysličit svou slivovicí zředěnou krev nejlépe nějakým tím mládím.

Houbaři se stále radují, že rostou. To v Praze mají Hřiba přímo ve vedení matky stověžaté, ale že by se radovali, ani náhodou. V Dopravním podniku je to jako v lese, kde díky korupčnímu podhoubí vyrůstá jeden průšvih za druhým a tento není za léta zpět vůbec první. Moje dcera v blízkosti vysočanského ústředí DPP bydlela a díky tomu jsem jí pomalu viděl víc mihnout se ve zprávách, než naživo doma. Pražští radní si evidentně nevědí s touto zapeklitou firmou rady a neprovedou-li personální defenestraci, měli by tak v rámci historické tradice skončit sami. Nakonec to nevydržel sám politický dinosaurus, gynekolog a primátor v jedné osobě a zatáhl za záchrannou brzdu v podobě jasných kroků, které se v kauze podniknou, a tím bývalému primátorovi Hřibovi naznačil, že je spíš Hříbek a roste zpátky do země spolu s jeho stranou.

Ministr škol a sportu Bek s podporou jiného bývalého učitele Petra Fialy sdělil veřejně, že chce zřídit lycea. Co to je, je snadné si vygůglit. Nápad říká, že když žák není ani ryba, ani rak, a nechce se mu do řemesla, bude se po základní škole další 4 roky nudit ve škamnech. Dle obou politiků z Brna by lycea „kromě jiného měla také nabízet moderní formy výuky, jako je třeba projektová výuka“. Jelikož učitelé jsou většinově v předseniorském věku a jejich hlavní cíl je dožít se vytouženého důchodu, mám silný pocit, že na lyceích se bude učit to „kromě jiného“ a moderními formami s projektovou výukou budou možná po volbách učit na nějakém pilotním dotačně preferovaném lyceu leda pánové Fiala, Bek, Výborný a případně oba Dozimetři ze STAN.

V městě snů, spíše zlých, odložila tzv. matka novorozence do kontejneru na odpadky. Slovo „odložila“ použila média. Čímž jakoby sdělovala, že matka mrskla dítě do popelnice s tím, že až si nakoupí, oběhne známé a hospody, tak si dítě z tepla rozkládajících se blivajzů, opět láskyplně vyzvedne. Odkládá se do babyboxu, který byl v tomto případě nedaleko. V rámci trestu bych necitelnou a hloupou ženu zavřel na pár hodin do kontejneru, kde by asi nejlépe pochopila, co vlastně udělala.

Hodně lidí se pozastavilo nad informací. že někteří autisté mají mít právo udělat si řidičský průkaz a účastnit se tak provozu na silnicích coby aktivní řidiči. Jestli někdo tuto myšlenku odvodil z toho, že slova auto + autista stojí na stejném slovním základu, to se neví. Autisté jsou nezřídka lidé, kteří si věci vysvětlují po svém respektive zcela zásadně jinak než zbytek populace. Sice jsou schopni se fotograficky naučit pravidla silničního provozu a značky, ale v reálu s tím mohou mít problémy, zejména když se ztotožní s nějakou výjimečnou osobou, jako Michael Schumacher, Sébastien Loeb, Batman anebo žijí v mikrosvětě Rychle a zběsile. Nicméně vše bude záležet na lékařích, komu vyjdou vstříc a komu ne. Jen bych na okraj připomenul, že loňský střelec z FF Praha byl lékařem též uznán za schopného pořídit si zbraň. Tak aby to nedopadlo podobně.

Ukrajinský prezident představil plán na vítězství. Aspoň se to všude psalo, nikde jsem ale v řádu dní nenašel žádný konkrétní bod onoho plánu, krom vstupu do NATO a potřeby dalších zbraní z podporujících zemí. O tom prvním se jedná a to druhé se děje, ale vítězství to zatím nepřineslo, což jasně ukazují mapy od počátku války po současnost. Připadá mi to jako vítězství Pyrrhovo, což doplňuje fakt, že se začíná uvažovat o tom, že se okupovaných území Ukrajina vzdá ve prospěch Ruské federace a též to potvrzují záběry z kyjevských ulic, kde se mladí hoši před diskotékami vzpouzí státní moci býti odveden a bojovat za vlast. A možná i padnout - to je nutno dodat na obranu kluků, které sledovači videí na webu označují v diskusích za zbabělce. Ono kdyby u sledovačů doma náhle někdo zabouchal a chtěl podobnou službu respektive oběť, reakce by také nebyla zřejmě vůbec chrabrá.

Nejmenovaná, na webu vyhledatelná, developerská společnost chce v Praze začít stavět apartmány. No, oni tomu tak říkají, ale něco, co má 16 m² lze těžko nazvat byt, natož apartmá. V úplných počátcích sametového přechodu ke kapitalismu Václav Havel nazval komunistické paneláky králíkárnami. Co je pak toto - kapitalistický klecový chov? Anebo opět žijeme v socialismu a tak nějak o tom vlastně ani nevíme?

Sportem jsem začal sportem i skončím. Hokejisté Švýcarska nesmí nosit na dresech helvétský kříž, coby znak národní identity a hrdosti. Údajně je za tím nějaká banální byrokratická chyba. Tak se ptám - co si tam, hrdí Švýcaři, hodláte dát? Milku? Sýr nebo hodinky? Matterhorn?

Mějte úspěšný a klidný nový týden a nezapomeňte v sobotu před spaním ubrat na ciferníku hodinu, abyste se v neděli probudili už do správného zimního času. Týden tak bude mít 167+1 a ještě +1 hodin.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám