Hlavní obsah

Česneková pomazánka na jednohubky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Kromě chlebíčků můžete pro svou návštěvu přichystat rovněž chuťovky. Potřít je můžete například touto lahodnou pomazánkou z pečeného česneku.

Článek

Kromě chlebíčků můžete pro svou návštěvu přichystat rovněž chuťovky. Potřít je můžete například touto lahodnou pomazánkou z pečeného česneku. Pražením česneku se jeho chuť kouzelně promění téměř v oříškovou. Vyzkoušejte!

  • 4-6 hlaviček česneku
  • 1 a 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1 PL čerstvých tymiánových lístků (nepovinné)
  1. Předehřejte si troubu na 160°C.
  2. Do zapékací misky přidejte oloupané stroužky česneku a promíchejte je se solí.
  3. Rozložte stroužky do rovnoměrné vrstvy a přidejte olivový olej.
  4. Stroužky musí být olejem zcela zakryté.
  5. Zapékací misku překryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby.
  6. Pečte přibližně 30-35 minut, dokud česnek nezíská světle zlatavou barvu a zcela nezměkne.
  7. Nechte vychladnout.
  8. Olej přeceďte, ale nevylévejte.
  9. Vychladlé stroužky česneku vložte do kuchyňského robotu.
  10. Přidejte dvě až čtyři polévkové lžíce vychladlého oleje a zpracujte do hladké a krémové konzistence.
  11. Dle chuti případně dosolte a případně přidejte tymián.

Dobrou chuť !

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám