Článek
Kromě chlebíčků můžete pro svou návštěvu přichystat rovněž chuťovky. Potřít je můžete například touto lahodnou pomazánkou z pečeného česneku. Pražením česneku se jeho chuť kouzelně promění téměř v oříškovou. Vyzkoušejte!
- 4-6 hlaviček česneku
- 1 a 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1 PL čerstvých tymiánových lístků (nepovinné)
- Předehřejte si troubu na 160°C.
- Do zapékací misky přidejte oloupané stroužky česneku a promíchejte je se solí.
- Rozložte stroužky do rovnoměrné vrstvy a přidejte olivový olej.
- Stroužky musí být olejem zcela zakryté.
- Zapékací misku překryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby.
- Pečte přibližně 30-35 minut, dokud česnek nezíská světle zlatavou barvu a zcela nezměkne.
- Nechte vychladnout.
- Olej přeceďte, ale nevylévejte.
- Vychladlé stroužky česneku vložte do kuchyňského robotu.
- Přidejte dvě až čtyři polévkové lžíce vychladlého oleje a zpracujte do hladké a krémové konzistence.
- Dle chuti případně dosolte a případně přidejte tymián.
Dobrou chuť !