Hlavní obsah
Jídlo a pití

Domácí kynuté knedle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Iren

nerychlejší domácí knedlík

Ke klasickým českým omáčkám se hodí dobrý kynutý a nadýchaný knedlík, který nechá díky méně výrazné chuti vyniknout chuť omáčky. S tímto receptem ho určitě zvládnete. Knedlík můžete uvařit v osolené vodě nebo v páře.

Článek

Suroviny

400 g polohrubé mouky

1 lžička soli

15-20 g čerstvého droždí

1 špetka cukru

220 ml vlahého mléka

1 vajíčko

olej (při vaření na páře)

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, posypeme troškou cukru a zalijeme ho trochou vlahého mléka. Počkáme až droždí vzejde (asi 5 minut).
  2. Pak přidáme vajíčko a zbytek mléka a dobře propracujeme těsto. Jemně ho poprášíme moukou, přikryjeme čistou a suchou utěrkou a necháme kynout. Těsto by při správném vykynutí mělo zdvojnásobit svůj objem.
  3. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 4 díly, každý díl dokulata vyvalujeme do koule, přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli kynout.
  4. Pak knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Hotové propícháme vidličkou. Knedlíky můžeme také uvařit v páře. Potřeme je olejem, aby během vaření neosychaly. Vaříme 20 minut a nemusíme propichovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám