Hlavní obsah
Jídlo a pití

Kokosová roláda nepečená - recept

Foto: Iren

Ilustrační foto

Velmi oblíbená retro dobrota našich babiček, to je kokosová roláda. Recept je velmi jednoduchý a přípravu zvládne i začátečník. Příjemným bonusem je fakt, že tuto voňavou roládu zvládnete i bez trouby, jelikož je nepečená.

Článek

Budeme potřebovat na jednu roládu:

Na korpus:

500 g máslových sušenek

300 g moučkového cukru

6 lžic kakaa

6 lžic rumu

1 žloutek

5 lžic mléka

moučkový cukr na podsypání

Náplň:

200 g másla

200 g moučkového cukru

200 g strouhaného kokosu

1 sáček vanilkového cukru

strouhaný kokos

moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

  1. Máslové sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme tak, že je vložíme do igelitového sáčku a válečkem rozdrtíme najemno.
  2. V míse smícháme cukr s kakaem, rumem, žloutkem, mlékem a rozdrcenými sušenkami.
  3. Vypracujeme tvárnou hmotu a dáme do lednice uležet asi na 1 hod.
  1. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do krému. Po částech přisypeme strouhaný kokos a hmotu propracujeme.
  2. Pečicí papír nebo potravinářskou folii pocukrujeme a kakaovou hmotu na něm vyválíme na plát.
  3. Plát potřeme kokosovou náplní a svineme do rolády.
  4. Roládu obalíme v cukru a kokosu. Zabalíme jí do alobalu a dáme do ledničky ztuhnout.
  5. Pak jí nakrájíme na plátky a podáváme.

Katův šleh - recept

Roláda je velká a pokud jí nesníme, vydrží v lednici dlouho. Já jsem použila máslové sušenky Club - Opávia. Pokud se nám zdá těsto moc tuhé, můžeme přidat více mléka.

Dobrou chuť!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám