Článek
Budeme potřebovat na jednu roládu:
Na korpus:
500 g máslových sušenek
300 g moučkového cukru
6 lžic kakaa
6 lžic rumu
1 žloutek
5 lžic mléka
moučkový cukr na podsypání
Náplň:
200 g másla
200 g moučkového cukru
200 g strouhaného kokosu
1 sáček vanilkového cukru
strouhaný kokos
moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
- Máslové sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme tak, že je vložíme do igelitového sáčku a válečkem rozdrtíme najemno.
- V míse smícháme cukr s kakaem, rumem, žloutkem, mlékem a rozdrcenými sušenkami.
- Vypracujeme tvárnou hmotu a dáme do lednice uležet asi na 1 hod.
- Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do krému. Po částech přisypeme strouhaný kokos a hmotu propracujeme.
- Pečicí papír nebo potravinářskou folii pocukrujeme a kakaovou hmotu na něm vyválíme na plát.
- Plát potřeme kokosovou náplní a svineme do rolády.
- Roládu obalíme v cukru a kokosu. Zabalíme jí do alobalu a dáme do ledničky ztuhnout.
- Pak jí nakrájíme na plátky a podáváme.
Roláda je velká a pokud jí nesníme, vydrží v lednici dlouho. Já jsem použila máslové sušenky Club - Opávia. Pokud se nám zdá těsto moc tuhé, můžeme přidat více mléka.
Dobrou chuť!