Hlavní obsah

Katův šleh - recept

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Iren

Ilustrační šleh

Katův šleh je levný s skvělý na oběd či večeři a můžete jej použít na topinky, nebo k němu si usmažit hranolky či uvařit rýži. Je hotový do hodiny.

Článek

Budeme potřebovat na dvě porce:

250g vepřového masa, nebo klobásu,

1 cibuli,

1 lečo,

sůl a pepř,

česnek nebo domácí česnekovou pastu,

můžete přidat i kostku masoxu - někdo jí rád přidává do jídla pro lepší chuť,

Cibuli nakrájíme na drobno a dáme do kastrolu osmažit do zlatova,

Nakrájíme i vepřové maso na drobné kousky a jakmile je cibulka dozlatova opečená dáme na ni nadrobno nakrájené maso, které řádně osolíme a hodně opepříme, promícháme a přikryjeme pokličkou. Necháme dusit až maso pustí co nejvíce šťávy -asi 15 - 20 minut se musí maso dusit.

Jakmile je maso měkké přidáme lečo a promícháme řádně s masem a cibulkou. Můžeme pro větší chuť masa přidat kostku masoxu - nadrobit, aby se lépe kostka rozvařila. Necháme chvíli podusit pod pokličkou, až je maso zcela měkoučké, přidáme česnek sůl a pepř dle chuti - mělo by to být ostřejší, tak česnekem a případně pepřem nešetříme. Nezapomeňte řádně opět promíchat.

Tuto pikantní směs můžeme dát na topinky, usmažit si k směsi hranolky či americké brambory popřípadě kdo má rád s rýži promíchanou s dozlatova opečenou cibulkou.

Přeji dobrou chuť !

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám