Článek
Budeme potřebovat na dvě porce:
250g vepřového masa, nebo klobásu,
1 cibuli,
1 lečo,
sůl a pepř,
česnek nebo domácí česnekovou pastu,
můžete přidat i kostku masoxu - někdo jí rád přidává do jídla pro lepší chuť,
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme do kastrolu osmažit do zlatova,
Nakrájíme i vepřové maso na drobné kousky a jakmile je cibulka dozlatova opečená dáme na ni nadrobno nakrájené maso, které řádně osolíme a hodně opepříme, promícháme a přikryjeme pokličkou. Necháme dusit až maso pustí co nejvíce šťávy -asi 15 - 20 minut se musí maso dusit.
Jakmile je maso měkké přidáme lečo a promícháme řádně s masem a cibulkou. Můžeme pro větší chuť masa přidat kostku masoxu - nadrobit, aby se lépe kostka rozvařila. Necháme chvíli podusit pod pokličkou, až je maso zcela měkoučké, přidáme česnek sůl a pepř dle chuti - mělo by to být ostřejší, tak česnekem a případně pepřem nešetříme. Nezapomeňte řádně opět promíchat.
Tuto pikantní směs můžeme dát na topinky, usmažit si k směsi hranolky či americké brambory popřípadě kdo má rád s rýži promíchanou s dozlatova opečenou cibulkou.
Přeji dobrou chuť !