Článek
Suroviny
Menší porce 4 Větší porce
4 porce menších kuřecích prsou
Marináda:
2 PL Extra Virgin oil
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sušeného cibulového prášku
1 lžička sušené bazalky
1 lžička sušeného rozmarýnu
1/2 lžičky uzené papriky
1 PL třtinového cukru
1 PL vinného octa
Postup přípravy
- V misce smícháme ingredience na marinádu. Každé prso rozpůlíme tak, aby vznikla jakási motýlí křídla, která z obou stran dkladně potřeme marinádou a v chladu necháme cca 2 hodiny odležet.
- Maso grilujeme zprudka a bez popostrkování masa 3-4 minuty z každé strany, až kousky masa na povrchu jemně zezlátnou.
- Zkušebně rozkrojíme jeden vzorek masa a pokud je dobře propečený i uprostřed a nemá růžová místa, můžeme podávat. V opačném případě prodlužujte pobyt na grilu vždy po 2-5 minutách. Podávala jsem s hranolky a dušenou zeleninou.