Hlavní obsah

Kuřecí prsa tří druhů různých chutí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Kuřecí prsa tří druhů různých chutí

pokud už vás nebaví chutě těch hotových, které se dají sehnat v obchodech, udělejte si jí přesně podle svého gusta. Marinády, které připravujeme k nakládání masa před grilováním, maso okoření a zjemní, tím se zkrátí doba přípravy.

Článek

Suroviny

Menší porce 4 Větší porce

4 porce menších kuřecích prsou

Marináda:

2 PL Extra Virgin oil

1 lžička sušeného česneku

1 lžička sušeného cibulového prášku

1 lžička sušené bazalky

1 lžička sušeného rozmarýnu

1/2 lžičky uzené papriky

1 PL třtinového cukru

1 PL vinného octa

Postup přípravy

  1. V misce smícháme ingredience na marinádu. Každé prso rozpůlíme tak, aby vznikla jakási motýlí křídla, která z obou stran dkladně potřeme marinádou a v chladu necháme cca 2 hodiny odležet.
  2. Maso grilujeme zprudka a bez popostrkování masa 3-4 minuty z každé strany, až kousky masa na povrchu jemně zezlátnou.
  3. Zkušebně rozkrojíme jeden vzorek masa a pokud je dobře propečený i uprostřed a nemá růžová místa, můžeme podávat. V opačném případě prodlužujte pobyt na grilu vždy po 2-5 minutách. Podávala jsem s hranolky a dušenou zeleninou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám