Článek
Co budete potřebovat?
Na korpus:
5 vajíček
2 lžíce cukru krystal
3 lžíce kakaa (v žádném případě ne granka)
Na náplň:
smetana na šlehání
Na polevu:
čokoládu na vaření
100 g másla
2 lžíce mléka
Nejdříve si připravíme korpus. Bílky ušleháme do hutného sněhu (správně ušlehaný sníh poznáme tak, že po překlopení mísy sníh nevypadne). Do sněhu opatrně vmícháme cukr, žloutky a kakao. Tuto směs opatrně rozmixujeme na nejnižší stupeň. Pečící papír potřeme důkladně máslem a vlijeme na něj pěnu. Pečeme 15 minut při 180 °C. Ještě teplý korpus srolujeme a necháme vychladnout.
Mezitím si ušleháme šlehačku a namažeme na vychladnutý korpus. Opět srolujeme a potřeme čokoládovou polevou. Tu si připravíme tak, že v hrnci přivedeme k varu trochu vody, poté stáhneme teplotu a na hrnec položíme nerez mísu. Do ní vložíme čokoládu na vaření, přidáme máslo a mléko a pomalu ve vodní lázni necháme rozpustit.
Hotovou roládu dáme na několik hodin do lednice a poté nakrájíme na plátky.
Dobrou chuť!!