Hlavní obsah

Čokoládová roláda od babičky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Iren

Ilustrační foto

Tuto vynikající roládu mám od jedné hodné babičky. Když ji ochutnáte, nebudete dělat již žádnou jinou.

Článek

Co budete potřebovat?
Na korpus:
5 vajíček
2 lžíce cukru krystal
3 lžíce kakaa (v žádném případě ne granka)

Na náplň:
smetana na šlehání

Na polevu:
čokoládu na vaření
100 g másla
2 lžíce mléka

Nejdříve si připravíme korpus. Bílky ušleháme do hutného sněhu (správně ušlehaný sníh poznáme tak, že po překlopení mísy sníh nevypadne). Do sněhu opatrně vmícháme cukr, žloutky a kakao. Tuto směs opatrně rozmixujeme na nejnižší stupeň. Pečící papír potřeme důkladně máslem a vlijeme na něj pěnu. Pečeme 15 minut při 180 °C. Ještě teplý korpus srolujeme a necháme vychladnout.

Mezitím si ušleháme šlehačku a namažeme na vychladnutý korpus. Opět srolujeme a potřeme čokoládovou polevou. Tu si připravíme tak, že v hrnci přivedeme k varu trochu vody, poté stáhneme teplotu a na hrnec položíme nerez mísu. Do ní vložíme čokoládu na vaření, přidáme máslo a mléko a pomalu ve vodní lázni necháme rozpustit.
Hotovou roládu dáme na několik hodin do lednice a poté nakrájíme na plátky.

Dobrou chuť!!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám