Hlavní obsah
Jídlo a pití

Výborná bůčková roláda

Foto: Iren

Ilustrační foto

Vyzkoušejte vynikající roládu z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Dá se použít jako hlavní jídlo i jako chuťovka na obložené mísy.

Článek

Budeme potřebovat:

libový bůček

slanina

3 vajíčka

cibule

žampiony

kapie

šunka

hořčice

koření (dle chuti) - sůl, pepř…

Postup přípravy

  1. Tence nakrájený kus bůčku opatrně rozklepeme přes fólii. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky šunky.
  2. Připravíme si vajíčkovou směs: rozškvaříme uzenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampióny, osolíme a opepříme a trochu podusíme. Zamícháme cca 3 vajíčka. Rozetřeme ji na šunku a poklademe kapií.

3.  Pomocí fólie srolujeme a pořádně svážeme, tenkým provázkem, aby se neotevřela a  nepraskala. Opatrně přendáme na pekáč a podlijeme troškou vody. Povrch rolády potřeme kořením vhodným na pečené maso.

  1. Pečeme přikryté cca 1,5 hodiny na cca 165 °C (dle trouby), potom odkryjeme a dopékáme ještě půl hodiny.
  2. Po vychladnutí nakrájíme (používáme na obložené studené mísy).

DOBROU CHUŤ!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám