Článek
Budete potřebovat:
- 10 dkg kokosu
- 10 dkg cukru krystal
- 10 dkg másla
- 1 ks žloutků
- 200 g sušenky
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce kokosu
- 10 dkg cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 5 lžic rumu
Postup
1.
Na světlé těsto smíchejte kokos, cukr, máslo, žloutek a jeden vanilkový cukr.
2.
Ze zbytku, tedy sušenek, kakaa, kokosu, cukru, vanilkového cukru (nebo vanilky) a rumu připravte tmavé těsto (rum je v tomto případě něco jako „ředidlo“). Propracovaná a zchladlá těsta rozválejte na igelitových fóliích (nebo mikrotenových sáčcích) na placky silné 3–4 mm.
3.
Pak už jen položte světlou placku na tu tmavou, zarolujte v roládu a nechte přes noc uležet v lednici. Druhý den krájejte na plátky a podávejte.