Hlavní obsah
Jídlo a pití

Nepečená dvoubarevná roláda s rumem

Foto: Iren

Nepečená dvoubarevná roláda s rumem

Nepečená dvoubarevná roláda s rumem naláká všechny mlsné jazýčky. A jak chutná!

Článek

Budete potřebovat:

  • 10 dkg kokosu
  • 10 dkg cukru krystal
  • 10 dkg másla
  • 1 ks žloutků
  • 200 g sušenky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce kokosu
  • 10 dkg cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 5 lžic rumu

Postup

1.

Na světlé těsto smíchejte kokos, cukr, máslo, žloutek a jeden vanilkový cukr.

2.

Ze zbytku, tedy sušenek, kakaa, kokosu, cukru, vanilkového cukru (nebo vanilky) a rumu připravte tmavé těsto (rum je v tomto případě něco jako „ředidlo“). Propracovaná a zchladlá těsta rozválejte na igelitových fóliích (nebo mikrotenových sáčcích) na placky silné 3–4 mm.

3.

Pak už jen položte světlou placku na tu tmavou, zarolujte v roládu a nechte přes noc uležet v lednici. Druhý den krájejte na plátky a podávejte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Jednoduché dezerty

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám