Článek
Suroviny
420 g dětských piškotů
instantní káva
rum
Krém:
205 ml mléka
1 karamelový pudink
100 g moučkového cukru
250 g másla
Poleva:
200 g moučkového cukru
1 bílek
citronová šťáva
Postup přípravy
- Hranatú chlebíčkovú formu vyložíme alobalom.
- Kávu rozpustíme v asi 2,5 dl vody, ochutíme rumom.
- Mlieko rozmiešame s pudingom, privedieme k varu a minútu povaríme.
- Pridáme cukor a necháme prechladnúť. Potom všľaháme postupne maslo do hladkého krému.
- Piškóty namáčame v káve a vyložíme nimi dno formy.
- Potrieme tenšou vrstvou krému a opäť ukladáme namočené piškóty. Striedame do vyčerpania krému. Vrchnú vrstvu tvoria piškóty.
- Uložíme do chladničky. Na druhý deň vyklopíme, alobal stiahneme a polejeme polevou ( na polevu vymiešame všetky ingrediencie do hladka ).
- Po stuhnutí polevy režeme na rezy.