Článek
Suroviny
Menší porce1dávkaVětší porce
Pralinky:
bílá čokoláda
mléčná čokoláda
kandované ovoce
nadrcené ořechy
Nutella špičky:
250 g másla
Nutella
piškoty
čokoláda
Sójové suky:
3-5 sójových suků
čokoláda
kandované ovoce
Mandlové hrudky:
čokoláda
sekané mandle (nebo jiné ořechy)
Košíčky:
15-20 piškotů
rum
čokoláda
Rumové kuličky:
máslo
holandské kakao
moučkový cukr
piškoty
rum
kokos (nebo ořechy, barevné zdobení)
Postup přípravy
- Dvoubarevné pralinky: Do papírových košíčků dáme pár kousků kandovaného ovoce a zalijeme střídavě rozpuštěnou mléčnou a bílou čokoládou. Nahoru můžeme nasypat několik nadrcených ořechů. Po ztuhnutí košíčky odstraníme.
- Nutella špičky: V míse smícháme Nutellu s máslem a důkladně prošleháme, aby Nutella později dobře tuhla. Rozdělíme piškoty a na každý z nich pomocí sáčku uděláme malou špičku. Necháme ztuhnout a nakonec máčíme v rozpuštěné čokoládě.
- Sójové suky: Sójové suky nakrájíme na kolečka, zakápneme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme kandovaným ovocem.
- Mandlové hrudky: Rozpustíme větší množství čokolády. Do ní vmícháme nasekané mandle (nebo i jiné ořechy) a ze vzniklé směsi polévkovou lžící tvarujeme hrudky na pečicí papír. Necháme dostatečně ztuhnout.
- Košíčky: V misce smícháme piškoty s troškou rumu. Poměrem tak, aby vznikla hustší hmota. Po troškách dáváme do papírových košíčků a vzápětí zalijeme rozpuštěnou čokoládou. Po ztuhnutí z košíčků nevyndáváme.
- Rumové kuličky: V misce smícháme kus másla, holandské kakao, moučkový cukr, nadrobené piškoty a celé to dochutíme rumem. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme piškoty, příliš husté naředíme rumem. Ze vzniklého těsta tvoříme kuličky, které vzápětí obalujeme v kokosu (ořechách, barevném zdobení).