Hlavní obsah

Nekynuté mini langoše

Foto: Iren

Nekynuté mini langoše

Dozlatova usmažené, křupavé a po česneku vonící langoše, to je klasika, kterou uvítáme na pouti, koupališti, ale i doma. S našim receptem si můžete připravit i verzi nekynutých langošů.

Článek

Dochutit si je můžete podle sebe, ale kečupu nebo tatarka a sýru se nic nevyrovná.

Suroviny

Menší porce 1 dávka Větší porce

2 hrnky hladké mouky

1 hrnek bílého jogurtu

1 lžička soli

1 lžička kypřicího prášku

Dále:

lisovaný česnek v oleji, nebo zkuste recept na domácí česnekovou past, je výborná.

kečup nebo tatarku podle chuti

strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny v míse smícháme a následně z nich vypracujeme, nejlépe rukama, hladké těsto. Těsto nemusí kynout, takže z něj na pomoučněné ploše vyválíme plát na požadovanou tloušťku.
  2. Z těsta vykrájíme vykrajovátkem nebo sklenicí libovolně velká kolečka, která z obou stran smažíme v dobře rozpáleném oleji, ideálně ve vyšším hrnci.
  3. Hotové langoše necháme okapat od oleje a dochutíme, jak máme rádi. Klasikou je česnek, kečup nebo tatarku a strouhaný sýr.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám