Článek
Dochutit si je můžete podle sebe, ale kečupu nebo tatarka a sýru se nic nevyrovná.
Suroviny
Menší porce 1 dávka Větší porce
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek bílého jogurtu
1 lžička soli
1 lžička kypřicího prášku
Dále:
lisovaný česnek v oleji, nebo zkuste recept na domácí česnekovou past, je výborná.
kečup nebo tatarku podle chuti
strouhaný tvrdý sýr
Postup přípravy
- Všechny suroviny v míse smícháme a následně z nich vypracujeme, nejlépe rukama, hladké těsto. Těsto nemusí kynout, takže z něj na pomoučněné ploše vyválíme plát na požadovanou tloušťku.
- Z těsta vykrájíme vykrajovátkem nebo sklenicí libovolně velká kolečka, která z obou stran smažíme v dobře rozpáleném oleji, ideálně ve vyšším hrnci.
- Hotové langoše necháme okapat od oleje a dochutíme, jak máme rádi. Klasikou je česnek, kečup nebo tatarku a strouhaný sýr.