Hlavní obsah

Bramborový zapečený pekáč

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Bramborový zapečený pekáč

Máte-li doma pár uvařených brambor, trochu zeleniny a uzenin, bude večeře či lehký oběd za chvilku. Nezapomeňte pekáč před dokončením posypat pořádnou dávkou sýra! Bez toho by to nebylo ono!

Článek

Suroviny

Menší porce 6 porcí Větší porce

400 g vařených brambor

100 g cibule

100 g lusků papriky (červená, zelená, žlutá, bílá)

brokolice

květák

mrkev (dle chuti)

pár kousků cukety (lilku, hrášku, i mražené zeleniny)

200 g uzeniny (dle chuti)

3 vejce

100 g strouhaného sýra (eidam 40%)

olej na vymazání formy

sůl

mletý pepř

bylinky na dochucení (libeček, petržel, bazalka)

Postup přípravy

  1. Zbytek uvařených brambor (pokud nezbyly, uvaříme cca 400 gr čerstvých)
    rozmačkáme a pak navrstvíme do tukem vymazané formy.
    Nahoru nasypeme nakrájenou cibuli na půlkolečka, pokrájenou papriku, zbytek mražené zeleniny - mrkve, brokolice, kukuřice atd.
  2. Na vrstvu brambor a zeleniny dáme kostičky uzeniny - podle chuti: šunka, i dietní salám, zbytky uzeného (gothaj ne, má zvláštní příchuť).
  3. Osolíme, opepříme, posypeme bylinkami podle chuti (bazalka, libeček, petržel).
    V rozehřáté troubě cca 180 °C pečeme asi 15 minut.
    Následně zalijeme rozšlehanými vejci a zasypeme strouhaným sýrem.
  4. Zapečeme dalších asi 15 minut dozlatova a rozpuštění sýra.
    Podáváme jen tak, nebo s čerstvou zeleninou jako oblohou.

A k tomu víno, pivo… No i voda se dá!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám