Hlavní obsah

Pečený bůček na cibulce a bylinkách

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Pečený bůček

Pečený bůček, to je chuťovka, která zasytí i ty nejhladovější chlapy. Šťavnaté maso s kůrčičkou je dochuceno kořením a čerstvými bylinkami. Ke správnému propečení potřebuje bůček čas, tak buďte trpěliví, chutí se vám odmění dokonale.

Článek

Suroviny

Menší porce 4 porce Větší porce

800 g bůčku

2 cibule

sůl

kmín

drcený koriandr

chilli

sušený česnek

200 ml vody

čerstvý tymián

čerstvý rozmarýn

Postup přípravy

  1. Bůček očistíme, osušíme a horní kůži můžeme nařezat na mřížku. Maso okořeníme, snažíme se koření pořádně vmasírovat do zářezů.
  2. Poté jej vložíme do pekáče, obložíme očištěnou a nakrájenou cibulí, podlijeme vodou a zakrytý poklicí ho dáme péct do trouby na 200 °C.
  3. Po přibližně hodince pečení k němu přidáme čerstvé bylinky a necháme ještě asi 1 hodinu péct při teplotě 220 °C.
  4. Poté sundáme pokličku a pečeme ještě 10-15 minut na barvu.

DOBROU CHUŤ

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám