Článek
Suroviny
Menší porce 4 porce Větší porce
800 g bůčku
2 cibule
sůl
kmín
drcený koriandr
chilli
sušený česnek
200 ml vody
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
Postup přípravy
- Bůček očistíme, osušíme a horní kůži můžeme nařezat na mřížku. Maso okořeníme, snažíme se koření pořádně vmasírovat do zářezů.
- Poté jej vložíme do pekáče, obložíme očištěnou a nakrájenou cibulí, podlijeme vodou a zakrytý poklicí ho dáme péct do trouby na 200 °C.
- Po přibližně hodince pečení k němu přidáme čerstvé bylinky a necháme ještě asi 1 hodinu péct při teplotě 220 °C.
- Poté sundáme pokličku a pečeme ještě 10-15 minut na barvu.
DOBROU CHUŤ