Hlavní obsah
Jídlo a pití

Bramborák s kuřecím masem pečený v remosce nebo troubě

Foto: Iren

Bramborák

Pokud vlastníte remosku a máte rádi bramboráky, můžete je připravit trochu jinak a dietněji podle tohoto receptu. Jde ovšem upéct i v troubě.

Článek

Bramborové těstíčko je proloženo kuřecím masem a po dobu pečení není třeba remosku hlídat, pokrm stačí zkontrolovat až po 50 minutách pečení. Tento bramborák bude chutnat se salátem z kysaného zelí.

Budeme potřebovat - remoska 22 cm v průměru, 4 porce:

900 g brambor (700 g oloupaných)

5 stroužků česneku (i více, podle chuti)

2 vejce

sůl

celý kmín (nebo drcený)

majoránka

80 g polohrubé mouky

200 g kuřecích prsou

čerstvě drcený pepř

40 g sádla

Postup přípravy

  1. Mísu remosky vymažeme asi polovinou sádla.
    Brambory oloupeme a opláchneme.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na tenčí plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Mohli bychom je ale nakrájet i na nudličky.
  3. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh.
  4. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo (na hrubém slzičkovém struhadle) a dáme do mísy.
  5. Do mísy přidáme žloutky, taktéž přidáme prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, sůl, kmín, majoránku, mouku a promícháme. Nakonec vmícháme sníh.
  6. Zhruba polovinu bramborové směsi rozprostřeme do nádoby remosky, na tuto vrstvu rozložíme maso a na maso rozetřeme druhý díl bramborové směsi. Na povrchu pokapeme sádlem nebo ho nerozpuštěné rozložíme v kouscích.
  7. Nádobu remosky přikryjeme víkem, zapneme a pečeme orientačně 50-60 minut.
  8. Podáváme se salátem z kysaného zelí.

Poznámka

Kdo nevlastní remosku, upeče klasicky v troubě.

Místo kuřecího masa půjde použít i maso vepřové nebo nějaká uzenina či klobása.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám