Hlavní obsah
Jídlo a pití

Žampiony s paprikou na smetaně

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

žampionová omáčka s domácím knedlikem

Zeleninová směs ze žampionů a papriky může dát vzniknout skvělé omáčce třeba ke knedlíkům.

Článek

Orestované žampiony a papriku doplníme smetanou a necháme provařit. Na závěr pak vmícháme nasekané bylinky, které dodají jak chuť, tak i barvu.

Suroviny

Na 4 menší porce:

450 g žampionů

150 g cibule

1 silnostěnná paprika

2 lžíce oleje

1 lžíce sladké mleté papriky

1 neplná lžíce hladké mouky

150 ml vody

200 ml smetany ke šlehání (33%)

mletý pepř

sůl

1 lžíce nakrájené pažitky (nebo petrželky)

Postup přípravy

  1. Pokud mají žampiony hezké kloboučky, nemusíme olupovat, jen je otřeme a seřízneme případně oschlé konce nožek. Žampiony překrájíme na půlky, malé ponecháme celé.
  2. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, semeníku zbavenou papriku na proužky.
  3. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme zesklovatět cibuli. Přidáme žampiony, obě papriky, rychle orestujeme, podlijeme vodou a přidáme trochu pepře a soli.
  4. Pod pokličkou slabým varem dusíme cca 8 minut. Poté přidáme smetanu s dobře zašlehanou moukou a již bez pokličky a za častého promíchání vaříme 10 minut. Těsně před koncem vmícháme nakrájenou zelenou bylinku.
  5. Na přílohu se hodí knedlíky i brambory.

Dobrou chuť!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám