Hlavní obsah
Satira

Hokejové Kladno slaví zlatý barážový hattrick

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Fanklub Poldi Kladno, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons

Rytíři Kladno si znovu užívají pocity euforie. Úspěch v této sezóně je však ještě sladší - v baráži slaví již zlatý hattrick. Pro fanoušky tak chystají i speciální šály s letopočty barážových triumfů.

Článek

Kladno v uplynulé sezóně znovu dokázalo svou kvalitu. Po dlouhé sérii výher a triumfu na 14. místě extraligy teď Rytíři ovládli i baráž se Vsetínem. Nebyla to přitom samozřejmost. Odpočatý Vsetín mohl Kladnu pořádně zavařit. Hráči se však dokázali v průběhu sezóny připravit na úroveň první ligy a se Vsetínem vybojovali vítězství. Dá se čekat, že šampaňské teklo v kabině proudem.

Jágr v životní formě

Tahounem Kladna byla v letošní sezóně samozřejmě také božská osmašedesátka. Jaromíru Jágrovi se přitom daří nejen na ledě. Jako majitel klubu a muž mnoha rolí stojí také za skvělou koncepcí práce s mládeží i přestupovými bombami.

Rytíři však rozhodně nejsou klubem jednoho muže. Každý v něm má svou důležitou roli a vše klape jako švýcarské hodinky. Od mládeže až po áčko. Útočníci stříleli góly, obránci bránili a brankář góly dostával. Tým se tím dostal na vítěznou vlnu a pro vynikající kladenské individuality je extraliga doslova škoda. Zaslouží si postoupit minimálně do Chance ligy. Navíc například pro útočníka Martina Procházku nebyla extraliga příliš náročná, a tak se šel unavit alespoň do hokejové Slavie.

Foto: Zelenymuzik, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Jaromír Jágr září nejen na ledě a v managementu, ale i na klubovém fanshopu

Speciální šály i nový stadion

Barážový hattrick se klub i fanoušci chystají patřičně oslavit. V přípravě jsou speciální šály s nápisem „Mistři baráže - 2022, 2023, 2024“. Podle ohlasů budou prodejním hitem. Fanoušci jsou totiž na úspěch svého klubu patřičně hrdí.

Výkony Rytířů ale dlouhodobě lákají také čím dál více fanoušků přímo na stadion. Nad vyprodanou halou se několikrát v průběhu sezóny dojal i Jágr. Proto se v zákulisí spekuluje o výstavbě nové multifunkční haly. Nefinancoval by ji samozřejmě nikdo jiný, než Jaromír Jágr.

Skvělá práce s mládeží

Mládež se Kladnu mimořádně povedla. A není to jen o jednom ročníku. Úspěch za úspěchem sklízí juniorka i dorost. Z Kladna se tak opět stává hokejová bašta, kterou vždy bylo. Dá se očekávat, že o další úspěchy v barážích mají Rytíři jisté postaráno. Jeho mládež na to výkony má.

Hvězdné posily

Kladno přitom poslední sezóny sází právě na mladé a perspektivní hráče jako je Jaromír Jágr, Jakub Klepiš, Tomáš Plekanec, Richard Jarůšek nebo miláček fanoušků Radek Smoleňák. A protože Rytíře dlouhodobě trápí slabé místo na pozici brankáře, spekuluje se ještě o příchodu Dominika Haška, který má doplnit hvězdný tým.

Cíl pro příští sezónu je jasný

Rytíři nechtějí usnout na vavřínech a na nejvyšší možnou metu, tedy opětovný triumf v baráži, rozhodně pomýšlí i pro příští sezónu. Pokud se jim tedy podaří udržet špičkové opory z letoška, 14. místo bude reálné uhlídat a zajistí si znovu postup do baráže.

Tak nabitý mančaft by mohl stačit nejen na další triumf v baráži, ale dokonce na postup do Chance ligy. Jedno je však jisté - Kladno znovu píše dějiny českého hokeje. Za takovou show v extralize, jakou poslední roky Rytíři předvádí, by se navíc nestyděl ani komik jako Louis de Funès nebo Mr. Bean.

Upozornění: tento článek je satira.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz